Most szól:
Vezeti:
2019.09.03 Kedd . 16:42

Mentett állatból lett a NAV kereső kutyája - ismerjétek meg Boo-t!

Boo duál képzést kapott, így nem csak a kábítószert, de a csempész cigarettát is pillanatok alatt kiszagolja.

A NAV egy Facebook bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy eddig nagyon kevés szó esett segítő kutyáikról, így a következő hetekben bemutatják azokat a négylábúakat, akik a NAV munkatársaival egyetemben a határ-és postaforgalmat, illetve az autópályák valamint a közutak biztonságát ellenőrzik.

Elsőként Boo-t ismerhetitek meg, aki egy 4 év körüli erdélyi kopó-rottweiler keverék és bármennyire is meglepő, egy játszótéri padhoz kötve találták meg 6 hónapos korában. Sajnos hosszú ideig nem találták meg egymást szerető gazdijával, azonban az már fiatal korában is kiderült, hogy a szaglása átlagon felüli. Hiába dugták el a labdát a raktárban, vagy a parkban, bármikor megtalálta.

Boo ezzel a tulajdonságával felkeltette mások érdeklődését, így a Hidegkúti Kutyasuliba került, ahonnan egyenes út vezetett a NAV Kutyavezető-képző Központjába. Több hónapos képzés után a rendkívül ügyes állat a Somogy megyei bázisra került, ahol egy NAV-os munkatárs személyében szerető gazdira is lelt.

Egészen elképesztő, de Boo már 15 millió forint értékben talált cigarettát, de egy 78 kilogrammos vízipipa dohány szállítmány sem kerülte el az orrát.

A tündéri állatot most még jobban megismerhetitek, ha szombat este az Én vagyok ittre kapcsoltok, ahol vendégünk lesz Boo, illetve a gazdija is 21.05-től.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal