Most szól:
Vezeti:
2019.11.09. Szombat 17:31

Sztárok magyar portréfotósa - Schram András

Most Csiti portrézta az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! c. műsorában

„ A legjobb ajándék amit én adhatok valakinek, az a fotó, amit csinálok róla” – meséli Schram András. A fotós, aki 20 éve úgy költözött Kanadába, hogy semmi köze nem volt a fotózáshoz – de aztán kint beszélgetni kezdett – és fényképezni. Először hajléktalanokat. Aztán másokat. „ A jó portérfotó lényege a pszichológia – mondja - ez egy lelki kapcsolat az alany és a fotós között. Ez akkor működik jól.” András ma már keresett fotós: világsztárokat, művészeket és színészeket is portréz. Az elmúlt 10 évben többször is hazatért, hogy a tudást átadja a fotósok fiatalabb generációjának.

Kattints a képgalériára!

Andrást Csiti látogatta meg, aki persze nem jöhetett el anélkül, hogy portré ne készüljön róla.

A felvételhez a Zone Studios nyújtott segítséget.

 

Pár éve egy fiatal rendező kérte fel Andrást, hogy csináljon címlapfotókat a filmforgatásról. Azóta gyerekkori álma valósult meg, hogy filmforgatásokon fotózhatott olyan sztárokat, mint a Herkules c. sorozat főszereplője Kevin Sorbo, Roger Moore, Harry Belafonte vagy az Ad Astrában is látott Greg Bryk.

"Ahogy egyre sűrűbben jösz haza, kiderül, hogy milyen szép ez az ország. Én itt tudok igazán kiteljesedni mint fotós."- mondja Schram András, akiről az elkészült portréfilmet itt nézheted meg:

 

 

Én vagyok itt! 21.05 M2 Petőfi TV