Most szól:
Vezeti:
2019.11.18. Hétfő 16:23

Új videoklipet készített a Neo

Hétfő 21.05 M2 Petőfi TV - Törzsi ritmusok és egzotikus hangok a NEO új dalában

A NEO új számának és persze a belőle készült klipnek minden esélye meg van arra, hogy sláger legyen, ugyanis ismert ritmusok, egész pontosan törzsi ritmusok köszönnek vissza benne. A klipben Bogi mellett egy indián sámán szellem a kulcsszereplő.

NEO: BREEZE BLOOD

Az M2 Petőfi TV interjújából kiderül, hogy a "Breeze Blood" szóösszetétel mit is jelent pontosan. Egyáltalán miről szól a szám? Amikor Milkovics Mátyás és Izsó Bogi énekesnő leutóbb az Én vagyok itt! stúdiójában jártak, kiderült, hogy inspirálódnak egymásból.

De vajon ebben a dalban ki volt az ihletadó? Megszólal a melodica nevű hangszer a dalban, ami egy egyszerre fúvós és billentyűs hangszer, és a legtöbben gyerekjátékszerként azonosítják. A szintetizárotgyűjteményéről is ismert zeneszerző számára mit jelent ez a hangszer? De kiderül még, hogy hol forgott a klip, hol található ez a szikár táj, amit egyfajta modernkori westernként aposztrofálnak.

A NEO-val egyébként november 21-én az Analog Music Hall-ban találkozhattok, ahol egy Depeche Mode eseményen lépnek fel. A mai műsorból az is kiderül, hogy számukra mennyire fontos a Depeche Mode, és miért lépnek fel a Mode-film premierje után.

NEO együttes 1998-ban indult egy bemutatkozó kislemezzel, ami több mint 20 országban jelent meg Kanadától  Japánig.  2000 nyarán jött ki a formáció Aiiaiiiyo kislemeze, amely az együttes eddigi legslágeresebb dala lett. 2003 végén került a boltokba a NEOvárva várt középlemeze, a KONTROLL – A Filmzene EP.  A film rekordokat döntögetett a magyar mozikban és elnyerte Európa legrangosabb fesztiválján a Cannes-i Filmfesztiválon a LE PRIX DE LA JEUNESSE-Ifjúsági díjat, sőt a francia Aubagne-i Filmfesztiválon, amelyen kiemelten a film és a zene kapcsolatát vizsgálták  a filmzenét fődíjjal jutalmazták. A zenekarról további részleteket itt olvashatsz

A kliphez tartozó hivatalos információk:

 

Music & Lyrics : Mátyás Milkovics

Vocal : Bogi Izsó

Produced, mixed and mastered by Mátyás Milkovics at neoworld studio

Directed by Mátyás Milkovics

DoP : Ádám Pátzay

Edited by Attila Herkó

Colorist : Ádám Pátzay

Camera assistant : Pali Ertl

Stylist : Krisztina Milkovics

Animal wrangler : Bogi Izsó

Én vagyok itt! 21.05 M2 Petőfi TV