Most szól:
Vezeti:
2019.11.20 Szerda . 09:17

Csalóakadémia Jéger Zsomborral és Gáspár Tiborral

Gáspár Tibor és Jéger Zsombor - a Csalóakadémián! Láttad már Zsombort terhes nőként, vagy Gáspár Tibort, mint nagymamát? Elkészült a kisfilm-sorozat, amelyből megtudhatod, hogyan készülnek a trükkös csalásokra a csalók. Nem árt tudnod az alapokat neked sem: hogy ne legyél az áldozatuk. A rendőrök évek óta küzdenek azért, hogy minél többen megismerjék a leggyakoribb csalótrükköket - és ne dőljenek be nekik. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megrendelésére készült kisfilmek ebben segítenek. Az Én Vagyok Itt! stúdiójában a filmek író-rendezője, Vécsei Márton.

Évek óta küzd a rendőrség hogy széles körben ismertté váljanak a csalók módzserei, hogy az áldozatok  ne dőljenek be a trükköknek. Talán az eddigi leglátványosabb kampányuk indult most, a Csalóakadémia kisfilm-sorozattal.

A sorozatban az idős csaló (Gáspár Tibor) okítja a fiatalt (Jéger Zsombor) a kamuzásra. Az alapoktól az unokázáson át az álruhás csalásokig és a tuti helyek ismertetéséig együtt tanulhatunk a fiatal csalójelölttel a sorozat darabjait nézve. De vigyázat! Nehéz lesz röhögés nélkül kibírni!

Az Én Vagyok Itt!-ben a sorozat író-rendezője, Vécsei Márton mesél arról, hogyan írta meg a  történeteket, hogyan találta meg a  feladatra legalkalmasabb színészeket, operatőrt ( Nagy Marcell). Szerinted mutatott volna bárki olyan jól terhesnő-álruhában, mint Jéger Zsombor?

Tessék lemérni, milyen hosszú a telefonzsinór! Tessék kopogtatni a falat a szomszédban, és majd szólok, mikor elég! - két trükk, amellyel a  szerelőnek öltözött csaló könnyen megvezeti- általában idősebb  áldozatait. Kihasználva az időt, amelyet a tulajdonos a helyiségen kívül tölt, összegyűjtia fiókokba, könyvespocra, stelzsiba rejtett értékeket - majd távozik. És hogy mik a mindig kirámolt "legjobb" rejtekhelyek?

Mindent megtudhatsz a trükkös csalókről - és a filmkészítés kulisszatitkairól -nézd meg a beszélgetést az Én Vagyok Itt! adásából Vécsei Márton rendezővel!