Most szól:
Vezeti:
×
2019.11.22 Péntek . 15:09

ELŐTTEM AZ UTÓDOM – MOHAY BENCE, KOLTAY ANNA, FODOR IMRE A CSALÁDMESÉINKBEN

Tévés családok a Családmeséinkben ma este! Vajon milyen Az ismert szerkesztő-műsorvezető/rendező/gyártásvezeztő fiaként/lányaként elindulni egy pályán? Három tévés család - amelyben a gyerekek más-más utat jártak be - de végül mindhárman a képernyőn kötöttek ki. Fodor Imit apukája pl. az első munkanap végén kiis rúgta azonnal...vajon milyen volt másnap vele reggelizni? A Családmeséink mai adásából kiderül!

A CSALÁD AZ, AHOL  FELTÉTEL NÉLKÜL ELFOGADNAK ÉS SZERETNEK

Mohay Bence egy igazi nagycsaládban nőtt fel. Édesapja néprajzkutató, édesanyja, Keresztes Ilona a Kossuth Rádió műsorvezetője. Három testvérével együtt már egész pici koruktól magukba szívták szüleiktől az igazi értékeket, és megtanulták, hogy nem egyedül vannak a világban, nem minden az övék, mindent egy picit meg kell osztani és csapatban gondolkodni.

„…Mi abban nőttünk fel,  és nekünk az volt az alap, hogy a szüleink szeretik egymást, ez a szeretet, ami közöttük van,  ez ad a családnak egy olyan ernyőt, hogy teljesen biztonságban érezhetjük magunkat…” - mondja Bence.

Mohay Bencét már gyerekként is a foci és a matematika érdekelte leginkább -  ebből jött a sportújságírás. Hogy hogyan?  A ma esti adásból megtudhatod!

Nézd meg, Bence hogyan áll családhoz, munkához és tanuláshoz! 2017 nyarán az Én Vagyok Itt! vendége volt, mielőtt Fulbright ösztöndíjjal amerikai egyetemre ment tanulni.

Bence édesanyja, Keresztes Ilona a Kossuth Rádió Vendég a háznál c. műsorának műsorvezetője. Nagyon büszke fiára. A Családmeséinkben megnézheted, milyen egy munka-kávézás a tévében, mielőtt mindketten nekilátnak a napi munkának!

A Családmeséink második részében Koltay Anna és Fodor Imi beszélget a stúdióban Rókusfalvy Lilivel.

NEM VOLT TUDATOS, HOGY A TÉVÉNÉL FOGOK KIKÖTNI – KOLTAY ANNA

Anna életében nem volt tudatos, hogy a televíziózásnál fog kikötni. Kiskorában ugyan statisztált apukája filmjeiben, de nem gondolta akkor ezt még komolyabban. Édesapja, Koltay Gábor rendező azt szerette volna, ha diplomata lesz belőle. A nemzetközi kapcsolatok szakról egy ponttal lemaradt, így került kommunikáció szakra és gyakornokként érkezett az MTVA-ba, ami élete első munkahelye volt és immáron 8 éve az.

Anna egyáltalán nem szeretett volna képernyős lenni, az adásból megtudhatod, hogy mégis hogyan került a műsorvezetői székbe!

Anna egyik legkedvesebb emléke, amikor édesapja a Virtuózok 3. évadában a színpad széléről figyelte és elmondta neki, hogy mennyire büszke rá!

 

HA NINCS AZ ÉDESAPJA, AKKOR NEM VÁLLALJA EL A MŰSORVEZETÉST – FODOR IMI

 

Fodor Imi, aki már maga is büszke apuka, annak idején történelem-magyar szakos tanár, majd szociológus szeretett volna lenni, mégis a Színház és Filmművészeti Egyetemen kötött ki. Az ötös stúdióban most volt először - vendégként.

A beszélgetésből kiderül, hogy hogyan lett Imiből műsorvezető és Lilinek azt is elárulja, hogy pályája kezdetén pedagógia jelleggel és célzattal miért rúgta ki saját édesapja egy produkcióból...az Én Vagyok Itt!-ben már láthattatok egy kis előzetest a műsorból.

Imi ügyelőként dolgozott a műsorokban, amit nagyon imádott. Először egyáltalán nem is akart műsorvezetői babérokra törni. Édesapja unszolására vállalta el, aki azt tanácsolta, hogy próbálja meg pár hónapig és ha nem megy, akkor álljon fel. De ne úgy adja fel, hogy meg sem próbálta.

Eleinte az Én Vagyok Itt! minden adása után felhívta őt édesapja és megbeszélték milyen volt Imi az adásban. Egyik legnagyobb dícséretét a Nagyszínpad műsor után kapta, egy szeretetteljes tasli és  egy"Fiam-ez- nem-volt- rossz" kíséretében.

Ne felejtsétek, Családmeséink ma este 20:40, M2 Petőfi Tv!