Most szól:
Vezeti:
×
2019.11.24 Vasárnap . 17:15

Az Akusztikban: Konyha

A Konyha "Százszor visszajátszott" c. dala az a szám, amelyet 5 milliószor játszottak le rajongók a Youtube-on. A Konyha ezzel a dallal indult a "DAL 2019"-ben is - és Szepesi Mátyás ezzel nyerte el a legjobb szövegíró díját. Sőt: a Petőfi Zenei Díj korábbi életműdíjasai (Bereményi Géza, Tátrai Tibr, Demjén Ferenc) is őt találták az év legjobb szövegírójának. A Konyha most megmutatja, mit tud - akusztikusan!

Az Akusztikban hétfőn este a Konyha hét fősre bővül: a Subicz Gábor által vezetett fúvóskar, a Konyha Hőlégbefúvók (további tagok: Barbinek Gábor - pozan, Ávéd János - szaxofon, fuvola) és a szintén Petőfi Zenei Díjas, év billentyűse, Szebényi Dániel is csatlakozik a zenekarhoz, hogy valami olyat mutassanak, amilyet korábban soha!

A bandának nem ez az első akusztikus felvétele, a Petőfi Rádió 8-as stúdiójában már jártak, sőt, a Dal 2019 Akusztikban is előadták a slágert, az 5 milliónál is többször lejátszott "Százszor visszajátszott" című dalt. Nézd meg, milyen volt!

A mostani Akusztik abban is különleges lesz, hogy a Konyha Hőlégbefúvók mellett erre az alkalomra csatlakozott hozzájuk egy dal (Szerelem) erejéig Mc Kemon is. És most játsszák először a 30Y Ahogy elképzeltem c. dalát is akusztikus átiratban, Konyha-módra. Ennek a dalnak a premierje az M2 Petőfi Tv Youtube-csatornáján volt vasárnap délután.

A Konyha frontemberét, Szepesi Matyit eredetileg mint a Magashegyi Underground  gitárosát ismerte meg a közönség, de mára már fő projektjévé vált az idén 9 éve alakult Konyha.

A zenekar így ír a névválasztásról, a bandán belüli szerepekről és a Konyha sajátos világáról:

"Egy igazi Konyha élettér - ahol sírunk, mulatunk, szeretünk és megváltjuk benne a világot minden nap - a főzésen innen, a sütésen túl. A háromfős Konyha zenekar dalai is személyes térként működnek, amelyek észrevétlenül nyitják ki ajtajukat a megfelelő pillanatban, hogy a hallgató beléjük költözhessen, szeressen, sírjon vigadjon, elveszítse és megtalálja magát. Szepesi Mátyás dalszövegíró-frontember a konyhai beszélgetésekhez a szív kamráiból hozza fel a bort, míg társai - Badics Márk dobos és Haller Dániel basszusgitáros gátlástalanul, de biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat a zenéhez: rockot, funkot és egy leheletnyi bluest."

Hallgasd és nézd meg, mit főznek ki neked az Akusztikban  -november 24-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban, vagy november 25-én hétfőn 22:15-kor az M2 Petőfi Tv-n!