Most szól:
Vezeti:
2019.11.29 Péntek . 14:46

Egy igazi példakép – Tokióba készül Hajmási Évi

Hajmási Évi tízéves korától karatézott, szerette a sportot, turizmust tanult, élte a fiatalok mindennapos életét, teli tervekkel és célokkal. 21 éves volt, amikor iskolai tanulmányi gyakorlatra Görögországba utazott, ahol egy csapásra megváltozott az egész élete.

Olyan súlyos sérülést szenvedett egy balesetben, hogy bal lábát amputálni kellett. Fél év rehabilitáció következett, ami alatt nagymamája és barátai mellette álltak és támogatták.

Egyik nap nagymamája közbenjárásával besétált hozzá Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó. Pál olimpiai bronzérmesként 1991-ben  egy súlyos autóbalesetet szenvedett, ami miatt kerekesszékbe került; de nem adta fel a sportot és paralimpikonként folytatta tovább.  Ő beszélgetett Évivel, aki néhány hónapos gondolkodás és lábadozás után ennek hatására egyszercsak megjelent a vívó teremben…

2010-ben kezdte a vívást, azóta sikert sikerre halmozott. Legjobb eredményei:

 

2016 – RIO DE JANEIRO paralimpia: tőr csapat 2. hely

2016 – Casale Monferrato EB: tőr egyéni 1. hely, tőr csapat 1. hely

2015 – Eger VB: tőr csapat 2. hely

2013 – Budapest VB: tőr csapat 3. hely

Évi most a tokiói olimpiára készül, keményen edz. Szerepelt már újságokban, videóklipben és címlap fotózáson Szilágyi Áronnal.

A 2019-es Budapest dala pályázaton nyertes dal, Mága Dzsennifer és Burai közös szerzeményének klipjében Évi  volt a főszereplő:

Motivációs előadást is tartott már és gyógytornásza hívására a Rehabilitációs Központba is elmegy friss sérültekkel beszélgetni.  Szeretné, ha mindenki tudná, hogy így is lehet teljes életet élni. Egy igazi Példakép lett. Mosolyával, életigenlésével és természetességével mindenkit elvarázsol.  Mindig hangsúlyozza, hogy a nőiesség nem a végtagokon múlik és mindenki bízzon magában, soha ne adja fel és menjen tovább a céljai felé. Szabad idejét nagymamájával és a barátaival tölti, sokat kirándulnak. Szeret úszni, most újabb nyelvvizsgára készül és olaszt tanul.

 

Nézd vissza a beszélgetést az Én vagyok itt! tegnapi adásából!