Most szól:
Vezeti:
2019.11.30 Szombat . 18:27

A Filmklubban: A Vadász

Sam Neil és Willem Dafoe egy izgalmas thrillerben - és Csejtei Tamás és egy izgalmas beszélgetésben a Filmklubban vasárnap este!

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. Az egyre fogyó, mégis elképesztő szépségű tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet. Martin fedősztorival fog hozzá feladatához: a helyiek körében tudósként jár-kel, egy család farmjának közelében telepedik le. Miközben egyre mélyebbre jut a vadonban, akaratlanul is egyre közelebb kerül a közelben élőkhöz. A család megmagyarázhatatlan körülmények között vesztette el a családfőt, s Martin ráébred arra, hogy a békésnek tűnő vidéken valaki a háttérben piszkos céllal mozgatja a szálakat, már gyilkolt is - és most őreá vadászik....

A film után Galán Géza Csejtei Tamással, a Back II Black zenekar egykori alapító zenészével beszélget, akinek évek óta szívügye a vadászat. A vadászat ősi szerepe az élelemszerzés volt - de mára már sport lett. Vajon miért válik vadásszá pl. egy zenész? Milyen a sportszerű vadászat? Milyen károkat okoznak azok, akik nem követik a szabályokat? És vajon mekkora probléma az orvvadászat ma Magyarországon? 

Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap este 21:00