Most szól:
Vezeti:
×
2019.11.30 Szombat . 08:00

Akusztik Legendák: Karthago

A sorozatszerkesztő, Könyves Dina szerint az év legakusztikusabb Akusztikja jön hétfőn a legendás Karthago együttestől! A 40 éve együtt játszó zenészek most megmutatják: mitől legendás zenész egy legendás zenész! Hogy nem kell semmi, csak a hangszer és a hang - az igazi tehetség így is lenyűgöz!

40 éve kezdték - de mintha csak tegnap lett volna! A Karthago dalai annyira élők és velünk vannak a mindennapokban, hogy nem számít, mikor írták őket és mikor játszották először hangszalagra.

Most hétfőn viszont olyat láthatsz és hallhatsz a legendás zenekartól, amilyet korábban soha. Az Akusztikban zseniális új hangzással kelnek életre a régi dalok.

A különleges akusztikus koncert kivételesen mély betekintést enged, a KARTHAGO valódi zenéjének alapjaiba. Ugyanis a kemény, dübörgő rockzene ezekben a csodálatosan csendes, akusztikus feldolgozásokban kristálytiszta, elmélyülten élvezhető dalokká, és dallamokká szelídül, kiegészülve a mesterien felépített ötszólamú vokálokkal.

További érdekesség, hogy a zenekar ezen a koncerten egyáltalán nem használ dobot. Saját „belső órájukra” támaszkodva játszanak, persze döbbenetes lüktetéssel és kifogástalanul, teljes összhangban. 

A zenekar az év első felében ünnepelte egy hatalmas koncerttel  40 éves fennállását, ahol szintén jelen voltak a Petőfi TV kamerái.

 

 

A hatalmas showt után, ez a mostani Akusztik egy igazán intim és belsőséges produkció lesz, ahol a különleges, áthangszerelt, lecsupaszított dalok mellett azt is láthatjuk, hogy ez az öt zenész tényleg imád együtt zenélni és különleges kapcsolat van közöttük.

Hallgasd meg őket 2019. december 1-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban vagy nézd meg az Akusztikban, december 2-án 22:15-kor az M2 Petőfi TV-n!