Most szól:
Vezeti:
2019.12.03 Kedd . 10:11

Gera Marina a Nino bárkájában - ma este a Dunán!

Ma este láthatod Marinát a Nino bárkája c. tévéfilmben is a Dunán 22.30-tól!

Tévétörténtetet írt Gera Marina és az Örök Tél Marina elnyerte a Nemzetközi Emmy-díjat a legjobb színésznő kategóriában. A színésznő még a kiutazás előtt volt az M2 Petőfi TV vendége.

A filmet tavaly a legjobb európai tévéfilm díjával is kitüntetették.

Az Emmy a tévések Oscar-ja. És mi magyarok az utóbbi időben már nem csak szemlélői vagyunk a díjátadóknak.

Oláh Vilmos hegedűművészt, a  Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertmesterét emlegettük együtt a díjjal tavaly.

Az ő főszereplésével készült The Violin Alone c. kanadai dokumentumfilm kapott ekkor hat regionális Emmy díjat (Northwest Region), olyanokat, mint pl a  legjobb rendező, a legjobb vágás vagy a legjobb zene. A film egy darab születésének története: Eric Funk zeneszerző Vilmosnak írt darabjában Oláh Vilmos egyedül játssza a hegedűszólót – és a zenekari kíséret. Az azóta Liszt Ferenc díjas hegedűművész így beszélt a filmről az Én Vagyok Itt!-ben:

Gera Marina az Örök Tél után idén is szerepelt tévéfilmben: a Nino Bárkája címűben. A Nino bárkája megváltozott munkaképességű emberekről szól - sok humorral.

Nino, a simlis ám szerethető vállalkozó egy étkezdét üzemeltet, melyet ő maga remek konyhának gondol. Ám a lepusztult berendezés, az unalmas ételek nem vonzzák a vendégeket, Nino a csőd szélén áll. Miután utolsó alkalmazottját sem tudja kifizetni, gyorskölcsön után rohangál. Nagy ötlete támad, megcsapolja az EU-s pénzeket! Nino étkezdéje azonban nem EU-konform, sehol nem kap segítséget. Egyetlen lehetősége, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat, így annak ellenére, hogy nem hitelképes, az alapítvány egy hónap próbaidőre ad neki esélyt. Nino bevállalja! Amikor azonban az új alkalmazottai megérkeznek, Nino kénytelen szembesülni a testi-lelki problémákkal küzdő emberek gondjaival. Ám feltalálja magát, a lakótelep szélén álló kis éttermét olasz pizzázónak nevezi, és hála a memóriazavaros séf remek pizzájának hamarosan kialakul a törzsközönség, beindul az üzlet. Eközben Nino is kezdi más szemmel nézni a világot…

A film  rendezője Miklauzic Bence, aki játékfilmrendezőként a 33. Magyar Filmszemlén közönségdíjat nyert Ébrenjárók című filmmel debütált, de ő rendezte A zöld sárkány gyermekei és a Parkoló című filmeket is. Sok televíziós produkció is fűződik a nevéhez, például a Hacktion Újratöltve bűnügyi sorozat epizódjai, vagy a nemrég sikerrel játszott Csak színház és más semmi. A Nino bárkája operatőre Seregi László.

Nino bárkája, ma este a Dunán, 22:30-tól.