Most szól:
Vezeti:
×
2019.12.06 Péntek . 15:20

Royal Republic koncert és exkluzív interjú

Svédország egyik leghúzósabb zenekara, a masszív riffeket sok esetben táncos ritmusokkal vegyítő Royal Republic mikulás előestéjén koncertezett az A38 Hajón - a csapat bajuszos frontembere, Adam Grahn interjút adott az M2 Petőfi TV-nek a fellépést megelőzően.

A 2007-ben alakult Royal Republic koncertjeit a mindent elsöprő lendület jellemzi: aki tegnap ellátogatott az A38 Hajóra, az biztosan nem csalódott a szmokingban zúzó zenészekben. Ők is imádtak Budapesten játszani!

A malmői csapat a legutóbbi látogatása óta kiadott egy új lemezt, Club Majesty címmel, melyről Adam Grahn énekes-gitáros lelkesen mesélt Lolának, az Én Vagyok Itt! műsorvezetőjének. Az interjúban elmesélte, hogy az alakuláskor majdnem Club Majesty lett a Royal Republic neve, és a tagok elraktározták a nevet, arra gondolván, hogy egyszer majd még jól jön nekik. Így is történt: mivel a zenekar negyedik albuma táncosabbra, diszkósabbra sikeredett, már nem is volt kérdés, hogy mi lesz a lemezcím. Adam azt is elmondta nekünk, hogy szerinte nincs túl nagy váltás a korábbi munkáikhoz képest - a Club Majesty inkább egy tudatos fejlődés, mintsem egy nagy váltás eredménye.

A zenekar nem csak a Hajón brillírozott: a Club Majesty turné rendkívül jó hangulatú Európa-szerte.

A frontember elmondása szerint a dalokat jelentős mértékben az előző turné bulizásai ihlették, és ugyan a tagok szívesen mentek a stúdióba, a lemez szokás szerint nehéz szülés volt. Adam kitért a dalszövegekre is: sok más zenekarral ellentétben a Royal Republic nem aktuális társadalmi kérdéseket feszeget, hanem megpróbálja szórakoztatni az embereket, azzal a céllal, hogy a dalok hallgatása, illetve egy koncert erejéig a rajongók elfelejtsék a hétköznapi problémákat. Nézz bele a koncertbe is az Én Vagyok Itt!-tel!