Most szól:
Vezeti:
2019.12.06 Péntek . 06:26

A Filmklubban:Csendes bérgyilkos

Véletlenül rendező? Igen! Michael Keaton még ezt is tudja! A Csendes Bérgyilkos c. 2009-es amerikai filmdráma főszerepében Kelly MacDonald mellett színészként is helyt állt - és rendezőként is bizonyított. Hogy hogyan?

A Csendes Bérgyilkos c. 2009-es amerikai filmdráma Micheal Keaton számára a sok vígjáték-szerep után végre bizonyítási lehetőséget jelentett drámai színészként is - de majdnem lemaradt róla. Kattints a képgalériára!

A film írója és rendezője ugyanis a fogatás előtt egészségügyi okokból visszalépett. Nem tudta vállalni a munkát. De Keaton annyira akarta ezt a szerepet, hogy átvállalta a rendezői feladatokat is. Azóta is ez az első és utolsó rendezése.

A cselekmény: Kate erőszakos férje elől menekül Chicagóba, hogy új életet kezdjen. Egy véletlen folytán itt ismerkedik meg Frankkel, a profi bérgyilkossal, aki azonban saját magával képtelen végezni, pedig többször is megpróbálta. A két, magának való, az élettől nem sok jót kapó ember szép lassan egyre közelebb kerül egymáshoz. Múltjuk azonban úgy tűnik, nem engedi elszökni őket. Kate-nek felbukkan a közben vallási fanatikussá lett férje, miközben Frank után pedig a rendőrség kezd nyomozni.

A csendes bérgyilkos ugyan nem nélkülözi az izgalmakat sem, alapvetően mégis leginkább egy érzékeny dráma, amelyben az utóbbi idők egyik legkülönösebb, mégis talán legösszeillőbb szerelmespárját láthatjuk bájos Kelly Macdonald (Nem vénnek való vidék, Fulladás) és Michael Keaton alakításában.

A Filmklubban a film előtt és után Galán Géza Dudás Viktor filmszakértővel beszélget Michael Keaton filmjeiről - és a karácsonyi filmekről.