Most szól:
Vezeti:
2019.12.09 Hétfő . 13:52

Piramis - a legendás zenekar az Akusztik Legendákban

Az Akusztik Legendák- ban ma este a legendás Piramis zenekar koncertjét láthatod - úgy, ahogyan még soha!

A Piramis az ország egyik legrégebb óta működő rockzenekra. 45 éve zenélnek együtt.

A zenekart 1974-ben Som Lajos (basszusgitár) Závodi János (gitár) és Köves Miklós (dob) alapította - eleinte énekes nélkül, csak hangszeres zenét játszottak. De hamarosan csatlakozott a bandához Gallai Péter (énekes, billentyűs) - és egy évvel később Révész Sándor (ének) is. Első kislemezük a Szállj fel magasra! c. dallal egy csapásra országos ismertséget hozott a bandának.

A dalt az Akusztikban úgy hallhatod, ahogyan még soha előtte.

A zenekar első elmeze Piramis címmel 1977-ben jelent meg, és elkezdődött a diadalmenet: évenete megjelenő lemzek, országszerte teltházas koncertturnék egészen a rock-korszakot leezáró, az Ifiparkban 79-ben tartott koncert felvételét tartalmazó "A Nagy Buli" c. albumig. Az "Ajándék" c. szám ezen is szerepelt - de persze az Akusztikban kicsit más hangzásban  csendül fel!

1981-ben a Piramis újhullámra váltott az "Erotika" c. lemezzel - de ez már nem hozta az eddigi sikereket. Révész Sándor kivált a bandából, innentől a Som-Závodi-Gallai-Köves négyes 82-ig dolgozott együtt, kiadták még a "Plusz" c. nagylemezt, amelyen  Gallai Péter énekelt - majd a zenekar beszüntette működését.

1992-ben álltak újra össze, eleinte Révész Sándorral turnéztak. Som és Závodi 1997-ben volt 50 éves, szülinapjukra kiadtak egy Piramis-válogatást, 8 dallal, amelyen minden dalt más-más énekessel vettek fel. A banda 2009-től Piramis Plusz néven ált össze újra Nyemcsók János (ex Manhattan, Fix) énekessel és a megromlott egészségű Som Lajos helyett Vörös Gábor (Omen, ex-Ossian) basszusgitárossal. A Plusz utótagot aztán elhagyták a névből. Az Akusztikban a Závodi-Köves-Vörös-Nyemcsók felállásban játszanak.

A zenekar az nemrégiben elhunyt Gallai Péterre, mint örökös tagra tekint - és minden koncerten megemlékeznek róla.

Az Akusztik fellépésről ma este az Én Vagyok Itt!-ben Köves Miklós és Nyemcsók János élőben mesél majd 21:05-től, az  Akusztik:Legendák - Piramis adást pedig 22:15-től láthatod az M2 Petőfi Tv-n!