Most szól:
Vezeti:
2019.12.10 Kedd . 09:25

Varázslatos receptek Lola Kicsi Konyhájából- Hajnóczy Soma bűvésszel

Téli étel: bableves füstölt húsos derelyével - és mellé egy titkos salátarecept. A neve: Soma saláta. Szerinted kiről nevezték el?

Hajnóczy Soma varázslatos téli menüje Lola Kicsi konyhájában!

BABLEVES FÜSTÖLT HÚSOS DERELYÉVEL

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg füstölt sertéscomb
  • 20 dkg bab
  • 4 ek olaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1/2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk mustár
  • 2 db babérlevél
  • 1 db felkockázott zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 db tojás
  • 1 ek felaprított zellerzöld

 

A TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • A sertéscombot beáztatjuk egy éjszakára, egy másik edényben pedig a babot. Másnap leöntjük a húsról a vizet, és friss, hideg vízzel felöntve puhára főzzük. Hagyjuk a főzőlében kihűlni, majd kis kockákra vágjuk a húst.
  • Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a megtisztított, felkockázott sárga- és fehérrépát, a felaprított hagymát, valamint a finomra zúzott fokhagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük a füstölt hús főzőlevével. Hozzákeverjük a beáztatott és leszűrt babot, a mustárt, a babérlevelet, a felkockázott zöldpaprikát, a meghámozott, felaprított paradicsomot és a fehérborecetet.
  • Kemény, gyúrt tésztát készítünk (ez alább). A cipócskákat vékony lappá nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis köröket szúrunk ki belőlük. A széleket megkenjük 1 db felvert tojással, és a tésztakörök egyik felén elosztjuk a húst. Rájuk hajtjuk a másik felüket, és egy tompább kés hegyével körbenyomkodjuk.
  • A töltött tésztákat forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a levesbe tesszük. A felaprított zellerzölddel meghintve tálaljuk.

A DERELYE ELKÉSZÍTÉSE:

  • A lisztet összedolgozzuk a búzadarával, az olívaolajjal, a 2 egész tojással, 1 tojássárgájával és 1 csipet sóval. 4 részre vágjuk, és cipókat formázunk belőle. A cipókat egyenként átgyúrjuk. Beolajozzuk a tetejüket, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

SOMA SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 csomag ruccola
  • 1 db alma
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tonhalkonzerv
  • 2 marék dió
  • ízlés szerint: so, bors, olivaolaj
  • fél kiló kenyér pirítósnak

 

ELKÉSZÍTÉS:

Nem kell hozzá különösebb bűvészkedés, de jobb, ha Soma maga mutatja meg, hogyan készítsd el - végülis saját receptje....nézd meg az adást itt: