Most szól:
Vezeti:
2019.12.11 Szerda . 08:14

Guinness-rekorder Mikulás-szán Szerencsen

- A főnök megálmondja,a fiúk összehegesztik, lefestjük és felhálózzuk a vázakat. Mi készül így? A világ leghosszabb rénszarvasfogata és Mikulás-szánja Szerencsen, amely még a Guinnes Rekordok Könyvébe is bekerült!

Hét szarvas húzta szán repítette -  mondja a gyerekdal a Mikulás szánjáról. De Szerencsen ezt másképp éneklik.

 

Ezt a Guinness-rekorder szánt ugyanis 41 rénszarvas húzza. Mindet led-fényfüzér díszíti - de nem csak a a szarvasokat, hanem a Mikulást és a krampuszokat is. Egy krampuszra pl. 500 led kerül fel egy 50 m-es izzósoron.

És hogy hogy lett a 41 szarvas? Kretovics István, a "Főnök"összefoglalóját hallgatva olyan, mintha a szarvaskészítés addiktív volna: - Az első négy szarvas után csináltunk még négyet, aztán még tizet, aztán még huszat- aztán oda jutottunk, hogy tavaly már 51 darab, 2 m 50 cm magas szarvast gyártottunk.

Idén pedig már 76 db-ot.... A rekorder szánhoz nem kellett az összes, így az ország más pontjain is találkozhatunk a szerencsi fényszarvasokkal. A rekord után jelenleg 20 rénszarvas világítja be a szerencsi éjszakát, és még kölykök is vannak, 9-en. Nézd meg a rekorder szánt az Én Vagyok Itt!-ben!