Most szól:
Vezeti:
2019.12.18 Szerda . 07:00

Deák Kristóf rendező az Én Vagyok Itt!-ben!

A Foglyok közelgő tévés premierjéről, a film fogadtatásáról Goán - és további terveiről kérdezzük Deák Kristóf filmrendezőt ma este 21:05-től az Én Vagyok Itt!-ben!

A Foglyok Deák Kristóf első tévés nagyjátékfilmje. Nemzetközi premierje Indiában, Goán volt nemrégiben. Az A kategóriás fesztiválon sikert aratott.

A film története röviden: ötvenes évek eleje,  Rákosi-korszak, Budapest. Egy család lakásába egy hajnalban két ÁVO-s érkezik - és innentől kezdve senki sem távozhat. Nem csaka család nem hagyhatja el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik. A miért-re nincs válasz. Magyarázat nincs. Az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit....

Tizennyolc színész és két gyerekszínész lakik a filmben összezárva.  A főszereplő Sodró Eliza; féltestvére, a kisgyerekes család anyukája Szamosi Zsófia. A két gyerekszínész Dömötör Abigél és Sáfrány Ágoston. További szereplők: Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor, Barta Ágnes,Vasvári Emese. A film operatőre Gózon Francisco.

Deák Kristóf korábban úgy nyilatkozott, hogy első nagyjátékfilmje előtt fontosnak tartott leteni egy tévéfilmet az asztalra. Vajon mennyire elégedett az eredménnyel? És mik a további tervei? Válaszok ma este az Én Vagyok Itt!-ben, 21:05-től! És a film premierje pedig a Dunán december 28-án 19:40-től!