Most szól:
Vezeti:
×
2019.12.21 Szombat . 00:08

Hatalmas magyar esport siker: Bereznay Dani harmadik lett az F1 virtuális bajnokságban!

Idei három futamgyőzelméről, a virtuális Forma 1-ről és esport sikereinek titkairól kérdezzük szombat este Bereznay Danit 21:05-től az Én Vagyok Itt!-ben!

Lewis Hamilton köre sem lesz olyan tökéletes, mint az övé: Bereznay Dániel idén három futamgyőzelmet is aratott a virtuális Forma 1 bajnokságban, ezzel a második szezonjában is nagyot ment a magyar esportoló!

Bereznay Daninak az utolsó futamon sikerült megszereznie az F1 Esport Pro Series idei összetett 3. helyét. Hét éves kora óta játszik autós videójátékokkal és hogy a csúcson tudjon maradni, hetente 60-70 órát gyakorol.

A Forma-1 virtuális megfelelőjének számító F1 Esports Series nevű bajnokság legjobb húsz versenyzőjét százezer játékos közül választották ki: közéjük került be Bereznay Dániel. Dani jelenleg az Alfa Romeo virtuális pilótája, a csapat karácsonyi partiján a 2007-es világbajnok Kimi Raikönnennel együtt ünnepelhetett.

Az elmúlt években rengeteget fejlődött a hivatalos Forma-1 esport játék. Versenyhelyzetben egy apró hiba is fatális lehet: két tizedmásodpercnyi veszteség is 12 pozícióba kerülhet.

Milyen érzés, amikor egy egész stadion ünnepli az esport bajnokot? Mennyire stresszes egy ilyen karrier? Szabad más videojátékokkal is játszani egy esportolónak? Ezekről beszélgetünk szombat este Bereznay Danival 21:05-től az Én Vagyok Itt!-ben!