Most szól:
Vezeti:
2019.12.27 Péntek . 07:00

Családmeséink! - Ungvári Miklós és a Breznay festődinasztia (18.adás)

Ungvári Miklós cselgáncsozó 9 testvérével nőtt fel, és gyerekkoráról mesél Lilinek. És vendégségben jártunk a Breznay festődinasztiánál, amelyben a dédszülők óta mindenki festő - és a maiak is: 9 testvérből 8.

Nagycsaládban az ünnep is nagyon hangos! Legalábbis így emlékszik vissza gyerekkora Karácsonyaira Ungvári Miklós, olimpiai ezüst érmes judós. Persze nem csak az ünnepek alatt ment otthon, Cegléden a csintalankodás.  9 testvérével minden pillanat a játékról, a kalandról és a felfedezésről szólt.

Mézben járni, nádból íjat, bodzából puskát csinálni, futóversenyezni, szekrényen ugrálni… És ez csak néhány abból a millió egy emlékből, amit olimpikonunk megosztott Rókusfalvy Lilivel a beszélgetés alatt.

Van egy család, amelyben nem csak apuka és anyuka, de a dédszülőkig visszamenőleg minden felmenő festőművész volt. Így talán nem meglepő, hogy Breznayéknál a gyerekek is ecsetet ragadtak. 9 gyermekből 8 a mai napig foglalkozik képzőművészettel.

Van, aki festőművész lett, van, aki illusztrátor, van, aki grafikus és van, aki már csak kedvtelésből ül oda a vászonhoz. Nem csak a képeik, de ők maguk is nagyon szerethetőek.

A családi talkshow-ban ezúttal Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó és a híres festőművész dinasztia, a Breznay család nyitja ki előttünk családi legendáriumát.

El nem mondott nagycsaládos történetek, őszinte vallomások sportról, művészetről és a felbonthatatlan testvéri kapcsolatokról. Családmeséink! a családi talkshow. Péntekenként 20:40, M2 Petőfi Tv.