Most szól:
Vezeti:
2020.01.06. Hétfő 14:21

Színes koncertfelhozatal az M2 Petőfi Tv-n

Ahogy megszokhattátok, hétről hétre a legszínesebb koncertkavalkáddal készülünk nektek az M2 Petőfi Tv műsorán. Az A38 Hajó, az Akvárium Stage Pass és a Europe in Concert ezúttal a jazz, a rock és az elektronikus zene kedvelőinek kedvez. Mutatjuk is a listát!

Január 6. 23:25 – Nigun

A Nigun jazz-zenekar a közép-kelet európai zsidó zenét tartja inspirációjának. Zenéjében a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz olvad egységgé. A Nigun mindig is átlépte a műfaji határokat, leginkább talán a Klez-jazz írja le, milyen irányban gondolkodnak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa is.

Január 7. 23:20 – De Staat és Shht

Az ötfős nijmegeni rock-zenekar, a De Staat már 2009-es első nagylemezével elsöprő sikert aratott. A szuggesztív frontember-producer Torre Florim vezetésével nagyon hatásos, jellegzetesen zakatolós blues-rock-pop elegyet dolgozott ki. A De Staat azóta állandó szereplője a népszerűségi listáknak.

Az Shht egy space rock műfajt ápoló belga együttes Ghent-ből, amely kimondottan a mai fiataloknak szánja műsorát. Sármosak, viccesek és bizarrok, de igencsak szórakoztatók minden generáció számára. Műsoruk amolyan korszerű ötletgyűjtemény, amelyet egy vegyes gondolkodású zenekar és énekesnő szellemileg és fizikailag ad elő kicsit úgy, mintha egy tetőről lógnának.

Január 8. 23:20 – Rájátszás

A Rájátszás játék verssel és zenével, körülbelül tíz ember közös magánügye. Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciója, amelyben a létrehozás és az előadás nem arról szól, hogyan lesz valaki személyesen nagy sztár, hanem arról, hogyan lesz egy dal nagyon jó.

Január 9. 23:20 – Somali Yacht Club

A Somali Yacht Club az ukrajnai Kijevből érkezett a Hajóra, hogy bemutassa erőteljes rockzenéjét, amelyet legjobban a stoner, a pszichedelikus, a shoegazing és a post-metal jelzők írnak körül. Lendületes, magával sodró koncertjeik Európa-szerte ismertté és kedveltté tették őket.

Január 10. 23:20 – Sunnery James, Ryan Marciano

Az "Akvárium Stage Pass" sorozatban hazai és külföldi együttesek legnagyobb bulijait nézheted ismert fesztiválos helyszínekről. Péntek este a holland DJ duó, Sunnery James és Ryan Marciano Balaton Sound-os koncertjét mutatjuk be, akik a house műfajában jeleskednek.

Január 11. 23:45 – Tiësto

Egy igazi DJ legenda az Akvárium Stage Pass-ban! Szombat este érkezik az M2 Petőfi Tv-re Tiësto, a világ egyik vezető éllovasa, a house, a progresszív és a trance zene koronázatlan királya. A DJ 2019-ben egy ütős szettet hozott a Balaton Sound színpadára, ezt az élményt élhetitek újra, ha velünk tartotok.