Most szól:
Vezeti:
2020.01.07 Kedd . 11:20

2020 legmenőbb koncertjei - és a jegyárak

Aerosmith, Pearl Jam, Kiss, Lenny Kravitz, System of a Down, Dido – januári nagykoncertek - és mi jön még? 2020 eddig bejelentett és leginkább várt koncertjei! És vajon mitől függnek a jegyárak?

Az év eleje a fogadalmak mellett a tervek készítésének ideje. Az Én Vagyok Itt! összegyűjtötte Nektek, milyen nagykoncertek lesznek Magyarországon idén - és megpróbáljuk kibogozni, mi miért épp annyi, amennyi.

Csak egy példa: a Pearl Jam koncertre pl. a legolcsóbb ár - lelátós, ülős -26 ezer forint lesz, egy küzdőtéri állós 36 ezer - de a megszállott raongók képesek akár több százezer forintot is kifizetni egy úgynevezett meet-and-greet jegyért. Ezért találkozhatsz a zenekar tagjaival és még szelfizhetsz is a backstage-ben. Neked mennyit érne meg egy ilyen élmény?

A Kiss koncertjére is van ugyan Gold Vip jegy 450 ezerért, de itt a legolcsóbb állóhely már 15 ezer Ft alatt lesz. Vajon mik az árat kialakító tényezők? A Kiss esetében ráadásul ez a banda deklaráltan legutolsó turnája - End of The Road a címe is. Vajon ez már magában árfelhajtó tényező?

Ha már nagy öregek: az Aerosmith is itt lesz nálunk idén. Itt a legolcsóbb jegy 18 150. Az ő esetükben  vajon hogyan számoltak és miért épp ennyire jött ki a jegyár?

A jegyárakbanban benne van a zenekar gázsija, sok múlik azon, hol lépnek fel, milyen színpadi-, és látványelemeket utaztatnak egy-egy turnén, milyen extra igényeik vannak, mennyibe kerül a crew - és még sokminden más is. Nézd meg, mik lesznek az eddig meghirdetett legizgalmasabb koncertek 2020-ban!

A fesztiválokon is megjelennek nagy nevek - de ott a napijegyek árába is be tudják építeni a szervezők a sztárgázsikat is. Vajon hogyan zajlik ott az alku a zenekarokkal, és hogyan alakul a jegyár-képzés?

Pintér Miklóssal, a grungery.hu főszerkesztőjével és a Petőfi Tv zenei szerkesztőjével,  Nagy István Steve-vel nézzük át a jegyárakat alakító komponenseket.

Nézd vissza a beszélgetést az Én Vagyok Itt! adásából!