Most szól:
Vezeti:
2020.01.12 Vasárnap . 05:00

A Filmlubban: Az ember, akit Ovenak hívnak

Megváltoztatja-e az embert, ha addigi élete gyökeres fordulatot vesz? Mi kell ahhoz, hogy felülvizsgáljuk szokásainkat és megküzdjünk előítéleteinkkel: lehet-e rutinból élve boldognak lenni? Észreveszi-e a fásultságot magán az, aki tényleg belefásult a hétköznapjaiba? És mi lesz, ha sokk éri? Válaszik a Filmklubban, vasárnap este!

Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat.

Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni.

De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve....

A film előtt és után Galán Géza beszélgetőtársa Nagy Roland, aki 180 fokos fordulattal rockzenészi életét cserélet természetközelire, és a Pilisbe költözött. Vajonközelebb jutsz-e saját szívedhez, ha távolodsz a világ zajától? Mennyire változtat meg az, ha mersz változtatni az életeden?

Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnaponként 21.00.