Most szól:
Vezeti:
2020.01.13. Hétfő 13:48

Színes koncertkavalkád az M2 Petőfi Tv-n!

Megzenésített versek, ethno-dallamok, stoner, industrial, indie rock és rapzene – ezen a héten is egy szuper, változatos koncertkínálattal készültünk nektek! Mutatjuk, miért érdemes sokáig fent maradni és az M2 Petőfi Tv-t választani!

Január 13. 23:25 Rájátszás

A Rájátszás játék verssel és zenével, körülbelül tíz ember közös magánügye. Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciója, amelyben a létrehozás és az előadás nem arról szól, hogyan lesz valaki személyesen nagy sztár, hanem arról, hogyan lesz egy dal nagyon jó. Fellépők: Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László és Szűcs Krisztián.

Január 14. 23:20 Folksteps

A Folksteps egy fiatal ethno-surf zenekar, akiknél a népzene gitárzenévé válik, és ez nem fáj sem nekik, sem a hallgatóknak. Céljuk a magyar népzene és a hatvanas évek amerikai surf kultúra hangzásának egyesítése, ezzel új megközelítést adva mindkét stílusnak.

Január 15. 23:20 Stoned Jesus

Az utóbbi évek egyik legnagyobb stoner rock sikersztorija az ukrán power trió, a Stoned Jesus, amely mára megkerülhetetlen fellépőjévé vált a stoner-sludge-rock fesztiváloknak, a lemezeiket pedig mára a patinás Napalm Records adja ki. A pszichedelikus elszállásokban saját hangzásra lelő kelet-európai zenekar új, Pilgrims című albumát mutatta be ezúttal. Új lemezük anyaga ténylegesen az úton, a beállások során és a turnébuszban íródott.

Január 16. 23:20 Test Dept

Az industrial zene egyik legfontosabb zenekara, akik 1985-ben adták első, legendás koncertjüket a magyar fővárosban, ezúttal egy igazi testközeli, fülledt hangulatú ipari koncertet adtak a hajón. A műfaj egyik alapító atyjai az 1997-es The Enigma Of Doctor Dee albumuk után több mint két évtizeddel, tavaly év elején jelentkeztek új stúdióalbummal. A 2019-es Disturbance azt mutatja, hogy az 1981-ben alakult zenekarban legalább annyi energia van, mint amikor először játszottak Budapesten. Még mindig képesek a kevésből a legtöbbet kihozni sötét hangszerelési megoldásaikkal, a politikai beszólogatások lángja pedig a tőlük megszokott magas fokon ég.

Január 17. 23:25 Cypress Hill

Az egyesült államokbeli Cypress Hill minden idők legsikeresebb latin rap csapata, az első, amelynek sikerült platina, illetve többszörös platinaeladásokat elérnie. Népszerűségük egyik oka, hogy kiállnak a cannabis fogyasztásának legalizálása mellett. A zenekar neve eredetileg DVX volt, de miután Mellow Man Ace kilépett, megváltoztatták. Karrierjük a 90-es években indult. A zenekar, azóta is aktív. 2018-ban év egyik legjobb hip-hop albumát sikerült összehozniuk 'Elephants on Acid címmel. Tizenegy év után a Cypress Hill visszatért Sopronba - hiszen első magyarországi koncertjüket is a VOLT Fesztiválon adták.

Január 18. 23:25 Kodaline

Az ír indie-pop formációt Steve Garrigan és Mark Prendergast alapította 21 Demands néven. Később csatlakozott hozzájuk Vinny May, majd Jason Boland érkezésével lett teljes a csapat, és 2012-ben Kodaline néven zenéltek tovább. Ez évben született az áttörést hozó dal, az 'All I Want" című slágerük. A dublini banda már szinte megalakulása óta a figyelem középpontjában áll. A BBC Sound of 2013 listáján is szerepeltek, első albumuk az 'In a Perfect World' hazájukban kétszeres platina-, Nagy-Britanniában pedig aranylemez lett. A European 'Border Breakers Awards'-on bezsebelték a közönségdíjat, dalaik több filmben és sorozatban is feltűntek. Legfrissebb albumuk a 'Politics of Living' 2018-ban jelent meg.

Január 18. 23:50 Lo & Leduc

A berni születési, svájci hip-hop/rapcsapatot két fiatal barát, Lorenz Häberli és Luc Oggier alkotja. Lo a szövegekért felel, míg Leduc a dallamos beateket hozza. A német nyelven szövegelő srácok 2014-ben törtek be a köztudatba, Zucker fürs Volk című slágerükkel. Hat nagylemezük jelent meg, az utolsó 2018-ban, Update 4.0 címmel.