Most szól:
Vezeti:
2020.01.18 Szombat . 06:20

Felvételi - mit? mikor? hol? hogyan?

Február 15-éig lehet beadni a jelentkezéseket egyetemekre, főiskolákra. Kovács Dóri az Én Vagyok Itt! -ben minden praktikus tudnivalót megkérdez a szakértőtől - 5 percben!

Tudod már hova, de nem tudod, hogyan és mikor? A felvi.hu-n minden információt megtalálsz! December óta online olvasható itt a felvételi tájékoztató, és válogathatsz is a 2020 szeptemberében az országban induló szakok közt: van itt pontkalkulátor, szakkereső, szakleírások is.

A jelentkezési lap kitöltése ma már elektronikusan zajlik. A felvi.h-n kell regisztrálni hozzá és minden adatot itt adhatsz meg. Február 15-éig még van időd - de azért már nem olyan sok....kezdj neki! 

Az egyes felsőoktatási intézmények saját honlapjaikon is közölnek információkat. November óta tartanak az egyetemi nyílt napok, de van több intézmény, amelyekbe még januárban is ellátogathatsz - nézz körül!

Vajon mennyire nehéz 18 évesen eldönteni, mi szeretnél lenni - és hol tanulnál? A pályaorientációs tanácsadás ebben segít. Érdemes ilyenre elmenni -  de online is infozhatsz: nézd meg a diplomantul.hu site-ot, és inspirálódj! Itt megnézheted, mi lett a sorsa a frissdiplomásoknak diploma után pár évvel.  A Felsőoktatási Elemzési Főosztály ezen az oldalon hozza nyilvánosságra a pályakövetési adatokat, melyeket négy modulban gyűjtenek évek óta. Az adatbázis szabadon kereshető. Milyen szakkal milyen állást kaphatsz? És mennyit kereshetsz vele? Nézd meg!

Dr. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási elnökhelyettese szóban is elmondja az Én Vagyok Itt!-ben, mikre éredemes figyelni, hol lehet tájékozódni. Kovács Dóri nemrég jelentkezett egyetemre - így mindent megkérdez, ami praktikusan nehézséget okozhat! És nagyon fontos: ne felejtsd el majd február 15-e után 5 napon belül hitelesíteni a jelentkezésedet! Hogy hogyan kell? Nézd meg az Én Vagyok Itt! interjújában!