Most szól:
Vezeti:
2020.01.20 Hétfő . 13:03

Eurosonic élménybeszámoló

Élménybeszámoló az Eurosonicról Pató Marcitól! A Harmed, a The Bluebay Foxes és a The Devil's Trade az Én Vagyok Itt!-ben !

A  The Bluebay Foxes kíséretében forgatott úti beszámolót  Pató Marci  az Eurosonic fesztiválon Groningenben. A holland városba négy napon át folyamatosan a érkeztek a zenészek és a zeneipari szakemberek, hogy feltörekvő új tehetségeket találjanak.

 

A showcase-en összesen 4 magyar zenekar lépett fel (The Bluebay Foxes, Qualitons, Harmed, The Devil's Trade.) A Harmed hatalmas meglepetést okozott: kategóriájában elnyerte a legtehetségesebb  feltörekvő zenekar címet és vele a 10 000 eurós támogatást. Ez volt életük első showcase fesztiválja....vajon mi vár még rájuk?

Az Eurosonicon 8 kategóriában 1-1 díjat osztott ki a Music Moves Europe -  az Unió zenetámogatási programja. A   MMETA Awards  a program központi eleme. Azok a zenekarok kapják, akik zeneileg "már készen állnak" - de mége gy kis üzleti tudás és fellépési alkalmak hiányoznak az áttöréshez. A 10 000 eurós díjból 7500 eurót koncertekre költhetnek, 2500 euróból pedig tanulhatnak: zenéről és üzletről.

Nézz bele a fellépésekbe és gyere velünk a színpad mögé! Érezd át a groningeni Eurosonic-hangulatot az Én Vagyok Itt!-tel! Ma este 21.05, M2 Petőfi Tv.