Most szól:
Vezeti:
2020.01.21 Kedd . 16:01

Poetry Pharmacy - verspatika, gyógyversekkel

Poetry Pharmacy", azaz verspatika nyílt Angliában! Ez a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verset írnak fel a pácienseknek. Részletek - és a Kávészünet zenekar -az Én Vagyok Itt!-ben!

A Poetry Pharmacy októberben nyitotta meg ajtaját a gyógulni vágyók előtt Angliában. A kis viktoriánus patikában mindan bajra van gyógyír - versbe szedve.

Az ötlet Deborah Alma brit költőé. Deborah azt vallja, hogy az általa felírt versek segítenek a pácienseknek a stressz és a fáradtság leküzdésében, de a „megtört szíveket” is „gyógyítják”.

Az ötlet már 7 éve bizonyít: Emergency Poetry (cca.Baleseti Költészet) néven üzemeltettek szolgáltatást a meggyötört szíveknek és lelkeknek egy kiszuperált 70-es évek beli mentőautóból társával, Jim Shearddal mindenféle rendezvényen, fesztiválon, kórházakban, öregek otthonában -  és online. De most végre itt a megvalósult álom: a világ első verspatikája, állandó helyszínen.

A hír kapcsán fogunk beszélgettünk az Én Vagyok Itt!-ben a Kávészünet zenekarral a versek gyógyító erejéről.

Popovics Györgyöt és Németh Ferencet kérdeztük arról, mennyire hisznek a vers erejében - és a tervezett új Kávészünet lemezről is szó volt!