Most szól:
Vezeti:
2020.01.22 Szerda . 09:22

A Harmed az Én Vagyok Itt!-ben!

A Eurosonic showcase fesztivál egyik legjobb, feltörekvő együttesének választották a Harmed-et. A banda még tavaly került be a 16 nominált közé, de azt talán ők sem várták, hogy elnyerik a 10 ezer eurós díjat.

A Harmed zenekar 2017 elején alakult. A tagok elképzelése egy kemény, sötét és magával ragadó zenei stílus új szintre emelése volt. Bemutatkozó lemezük - a Magyar Zeneműkiadó honlapja szerint  - " egyrészt valószerű, másrészt viszont szubjektív, gyakran túlzó lírai narratívát jelenít meg, pusztító és elemi erejű muzikalitással. "

A kombó bejött az Eurosonic zsűrijének. A fesztiválon az Unió zenetámogatási programja olyan feltörekvő együtteseket díjaz, amelyeket már csak egy kis lépés választ el attól, hogy berobbanjanak. Az Én Vagyok Itt!-be először októberben, a nominálás hírére hívtuk be a  srácokat.

A MMETA Awards-szal díjazott zenekarok tőkeinjekciót kapnak : 7500 euro koncertezésre költendő belőle Európa-szerte, 2500 euro pedig a zenekari tagok zeneipari-üzleti ismereteinek bővítésére. A Harmed tagjai közül Spicze Levente és Tóth Gábor lesz az Én Vagyok Itt! vendége. Kifaggatjuk őket arról, milyen volt az Eurosonic, és a díjjal a zsebben hogyan tovább.

Én Vagyok Itt! - ma este, 21:05, M2 Petőfi Tv. Addig is itt a legújabb klip: