Most szól:
Vezeti:
2020.01.27. Hétfő 13:53

Lang Nándor csodálatos világa

Az egyik legnépszerűbb nemzetközi portál, a Bored Panda is felfigyelt már Lang Nándorra. Az ismert természetfotós - és különleges képei az Én Vagyok Itt-ben!

Lang Nándor 1973-ban született Zomborban, az akkori Jugoszlávia területén. Gyerekkorában is sok időt töltött a természetben. Családjából hozta a fotózás szeretetét.

Egy korábbi kiállítás kísérőszövegében így ír erről:

"Anyai ágról nagyszüleim hivatásos fotográfusok voltak. Sajnos korán távoztak, de a nagyapám stúdiójában töltött pillanatokat a mai napig magam előtt látom, ahogy a fényeket türelmesen tökéletesre állítja, nagyanyám, aki pislogó lámpafényben ceruzával portrékat retusál. A sötétkamrában csíptetővel madzagra akasztott millió fekete-fehér kép, a vegyszerek illata, és magas polcokon bevetésre várakozó hatalmas papírtekercsek, titokzatos porosodó képek, amelyekért gazdájuk sosem jött el."

"Első fényképezőgépemet gyógyszerész nagyapámtól kaptam, aki világjáró volt, hat nyelven beszélt és mindig volt számomra egy izgalmas története, amit még nem hallottam. Befűzött a gépbe egy tekercs fekete-fehér filmet és így indult utam, immár 35 éve. Legelső fotóm Róla készült."

Nándor 1999-ben költözött Budapestre. Mesterei közt tudhatja Szipál Mártont, Rátki Jánost, Forrásy Csabát, Vizúr Jánost . Egyedi hagulatto árasztó, jellegzetes képei azóta már bejárták a világot.

Legutóbb a Bored Panda közölte le sorozatát a ködben úszó Budapestről.

Nézd az Én Vagyok Itt riportját! Ismerd meg a fotóst - és munkamódszerét!