Most szól:
Vezeti:
×
2020.02.06 Csütörtök . 10:16

Esport-történelmi pillanat: Budapesten a League of Legends!

A világ legnépszerűbb MOBA játékának legjobb versenyzői áprilisban Magyarországra látogatnak! A 2020-as League of Legends European Championship – azaz LEC – tavaszi fordulójának Budapest ad majd otthont.

A League of Legends bajnokságának döntői évről-évre vándorolnak: a LEC járt már Spanyolországban, Franciaországban és Görögországban is.

De mi is az a League of Legends, közismertebb nevén a LoL? Egy ingyenesen játszható, valós idejű online stratégiajáték, úgynevezett MOBA. A játékban két, egyenként ötfős csapat küzd egymás ellen az Idézők Szurdokának nevezett pályán. Minden mérkőzés elején kiválaszthatjuk a karakterünket, akit a játék során végig felülnézetből látunk majd.

A League of Legends meccsek célja, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel ledöntsük az ellenfél bázisát. Idáig azonban nem könnyű eljutni, hiszen az ellenséges csapat mindent meg fog tenni ennek megakadályozására. A League of Legends tavaly ünnepelte a 10. születésnapját és a népszerűsége töretlen: világszerte millióan játsszák.

 A League of Legends jelenleg a világ egyik legjátszottabb esport játéka. Tavaly elsőként jutott be a világbajnokságba az egyetlen magyar játékos, Kiss „Vizicsacsi” Tamás, amivel magyar esport-történelmet írt. Ezért a teljesítményéért Vizicsacsit nemrég az „Év E-sportolója” díjjal jutalmazta a Magyar Sportújságírók Szövetsége az Év Sportolója Gálán. 

Európában kiemelten fontos a League of Legends tavaszi bajnoksága, ugyanis ez alapján derül majd ki, hogy ki képviseli Európát a nagyobb versenyeken – köztük a világbajnokságra való kijutás is a tét. Az Én Vagyok Itt!-ben esport és gamer szakértők avatnak be minket a budapesti forduló rejtelmeibe!

Én Vagyok Itt! M2 Petőfi Tv, 21.05.