Most szól:
Vezeti:
×
2020.02.11 Kedd . 08:34

Kicsi Picasso - a festő csodagyerek

Bánhegyi István András 3 évesen 2 nyelven már tökéletesen írt és olvasott, az iskolát 4 évesen kezdte 2. osztályban. IQ-ja 146-os. És az Én Vagyok Itt!-ben bebizonyítja, hogy érzelmi intelligánciája is messze átlagfeletti! Ma este M2 Petőfi Tv, Én Vagyok Itt! 21:05.

Tízévesen már hetedikbe jár a felvidéki  Bánhegyi István András. Királyhelmecen a környezete csak  "Kicsi Picasso"-ként emlegeti.

3 évesen 2 nyelven  írt és olvasott, az iskolát 4 évesen kezdte - azonnal a 2. osztályban. Gyerekpszichiáter is megvizsgálta: ekkor 146-os volt az IQ-ja.

Tehetsége számokkal ugyan nem mérhető, de szemmel látható.

Tízéves gyerek keze alól ritkán kerülnek ki ennyire végiggondolt, jól komponált képek. András folyamatosan dolgozik - és tanul. Azt mondja, tudja, hogy van hova fejlődni.

Példaképei: Van Gogh, Gauguin és a szintén felvidélki származású Szinyei-Merse Pál. A kis csodagyerek festői hitvallásában leginkább az impresszionistákat  idézi. Azt mondja: minél több a szín, annál szebb a kép.

Te mit gondolsz? Tetszene ez  példaképeinek? És Neked?

A felnőtteket is meghazudtoló feszített munkatempó mellett Andrisnak van ideje gyereknek is lenni: focizik és motorozik.

És hogy miért írtuk fent, hogy érzelmi intelligenciája IQ-jával vetekszik? Nézd meg ma az Én Vagyok Itt!-et hogy megtudd, mit és milyen célra ajánlott fel a forgatás végén!

Bánhegyi István András, a csodagyerek: Én Vagyok Itt! ma este 21:05, M2 Petőfi Tv.