Most szól:
Vezeti:
2020.02.14 Péntek . 16:30

A DAL 2020 - a harmadik válogató mezőnye

Ma este a harmadik élő válogatóban újabb tíz produkciót láthattok A Dal 2020 színpadán. Az elődöntökben már csak 6 hely kiadó....vajon kik lesznek a továbbjutók? A héten az Én Vagyok Itt!-ben a mai adás teljes mezőnyét megismerhetted - összegyűjtöttük nektek az interjúkat és a dalokat!

DIANA- MENEDÉK 

A kétgyermekes anyuka , idén sokkal határozottabb elképzelésekkel vág neki A Dalnak, mint egy évvel ezelőtt.: „ Azt szerettem volna, ha egy olyan dal születik, amelynek van egy hangsúlyos lüktetése, minimál hangszereléssel. A szájharmonika miatt különlegesre sikeredett. Szeretném, ha valami….letisztult, egyszerű dolgot csinálnánk”.  Diana dalának szövegét Szepesi Mátyás írta, zenéjét Rakonczai Viktor szerezte.

TURBO: IRÁNYTŰ 

Tavaly ősszel adta ki hosszabb szünet után a „Csillagból emberré” című albumát a Turbo együttes. Ezen az albumon található az Iránytű című dal, mellyel bejutottak A Dal 2020 legjobbjai közé. A napokban lett kész a felvételhez készült klip is. A fedélzeten Tanka Balázs és Delov Jávor, a Turbo két tagja arról beszélt, miért fontos, hogy a közönség megismerje a zenekar egy másik arcát is.

KÖKÉNY ATTILA: BÚCSÚZNOM KELL 

Kökény Attila csak utólag tudta meg, hogy a „Búcsúznom kell” szerzője beküldte  a dalt a versenyre. Bár harmadszor áll A Dal színpadán, de még most is izgul. Azt mondja minden megmérettetésre alaposan felkészül, soha nem veszi „ félvállról”, de annak örülne igazán, ha a közönség és a zsűri a dalszerzőket, nem pedig az előadókat értékelné a show-ban.

MDC: Más világ - A Dal 2020

Élőben zenélt a hajón az MDC.  Más világ című daluk akusztikus verzióját mutatták be; a fiúk azt mondták,  funkysabban, tempósabban adják majd elő A Dal színpadán. Siklósi Örs segített a dalszerzésben és szövegírásban, mivel az AWS, és az MDC-tagok jól ismerik egymást. Horror és felszabadítás a színpadon, a rossz és a jó viadala - különleges produkcióval készül az MDC a Dal 2020 előválogatójára.

RÁCZ GERGŐ, ORSOVAI RENI:  MOSTANTÓL 

Rácz Gergő és Orsovai Reni kifejezetten személyes dallal érkeztek A Dal 2020-ba. Nézd meg a Mostantól klipjét, és hallgasd meg Gergőt és Orsit arról, mit gondolnak a versenydalban vázolt helyzetről: milyen, mikor kiderül a  megcsalás? Mit lehet ilyenkor mondani, kérni, ígérni? Vajon kihívás volt ez a forgatás? Egyfajta újraélése a múltnak? És megtudhatod azt is, hogyan érezték magukat  A Dal 2020 kamerapróbáján!

BERKES OLIVÉR – VISSZAKÉR A MÚLT – A Dal 2020

Berkes Olivér egy teljesen új arcát készül megmutatni A Dal 2020-ban! Nagy elánnal vetette bele magát A Dal 2020 versenyébe, ahol „Visszakér a múlt” című dalával jutott a legjobb 30 közé. A számot egy tönkrement kapcsolat emléke ihlette – amely után Olivér újragondolni kényszerült addigi elképzeléseit. hallgasd meg, mire jutott – és nézd meg mennyit változott testileg és mentálisan is!

 EMBER MÁRK: TOVÁBB – A Dal2020

Ember Márk színészként már bizonyított – és zenészként is érdekes számokat, klipeket tett le az asztalra. Most a Tovább-bal bejutott A Dal 2020 legjobb 30 versenyzője közé.  Nézd meg a klipet, és hallgasd meg Márkot arról, hogyan ihlette dalszerzésre a szerelme, mennyire nehéz megtalálni a jó dalhoz a jó címet, és hogy mit vár A Dal 2020-tól.

HEINCZ GÁBOR BIGA: MÁSHOL JÁRUNK 

Heinz Gábor Biga több produkcióban is éredekelt A Dal 2020-ban. Ő írta Takács Nikolas versenydalát és közben saját maga is versenybe száll – saját dallal. Amelyben ráadásul konkurrensével, Szepesi Matyival dolgozott együtt. A dalhoz különlegesen szép árnyjátékon alapuló klip készült. Vajon hogyan tervezi ezt a látványvilágot színpadra is átültetni Biga?

KÓBOR ZSÓKA-POLGÁR PATRIK:
Polgár Patrik és Kóbor Zsóka élőban adta elő versenydalát az Én Vagyok Itt! panoráma stúiójában - akusztikus verzióban. Nézd meg, hogy szólt a dal - és hallgasd meg Zsókát és Patrikot, miért épppen ezt a komoabb hangvételű, szakítós szmot hozták a versenybe, hogyan élnek meg egy szakítást ők maguk - és szerintük hogyan lehet boldog az ember egy párkapcsolatban.

TORTUGA: MÁMOR TÉR 3.

A Tortuga karrierje erősen indult. Épp hogy kiadták a lemezüket tavaly (Tapsolj és tátogj!) és turnéra indultak. Végigfesztiválozták a nyarat - majd jött a hír: bekerültek A Dal 2020 versenyébe! Nincs nagy titok, talán csak annyi, hogy gyermekkori barátok, akik mindent együtt csinálnak, és ez az összetartozás hallatszik a zenéjükön is. Nézd meg a versenydal klipjét, és hallgasd meg, hogy élik meg a srácok ezt a hihetetlen szériát!

A Dal 2020 három válogatójából összesen tizennyolc dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben mérettetheti meg magát, március 7-én. A tét hatalmas: a nyertes 75 millió forinttal lesz gazdagabb!

 A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy ezentúl csak mind a tíz fellépő előadása után adhatják le nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből. A Dal adásai után, 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

Nézd A Dal 2020 adását ma este 19.35-től a Dunán - és utána A Dal Kulisszát 21:45-től Bencével és Lolával!