Most szól:
Vezeti:
2020.02.21 Péntek . 12:44

Kávészünet klippremier

Hosszú kihagyás után újra klipet készített a Kávészünet! Az ősszel megjelent 5. albumról azt mondják a srácok, hogy ez lett az eddigi legszabadabb alkotásuk! A lemezről a Két nyárfa című dalhoz készítettek sokkoló klipet Szabó Erika főszereplésével! Televíziós premier az Én Vagyok Itt!-ben ma este 21:05-től az M2 Petőfi tv-n!

Az ősszel megjelent Ülj ide mellém! című Kávészünet albumon hallható Két nyárfa c. Kányádi Sándor-versből készített dalhoz eddig csak ez a  lyrics video volt látható:

De most! Az Én Vagyok Itt!-ben láthatod először a Szabó Erika főszereplésével készített forgatott videoklipet.

Vajon hogyan lehet megjeleníteni egy seveled-senélküled kapcsolatot videoklipben? Hogyan kerülnek PET palackok vagy égő babakocsi a filmbe? És mit jelent az, ha egy édesanya füstöt fúj a cumisüvegbe?

Az Én Vagyok Itt!-ben a klip után Popovics György, Németh Ferenc és a főszereplő, Szabó Erika mesél majd a klipről, a forgatás részleteiről. A klip nagyon új, pár hete még a  forgatás végén így pózoltak a srácok Indiánnal, a rendezővel, és Erikával a helyszínen.

Vajon a verseben szereplő férfi-nő kapcsolatot más típusú kapcsolattal is lehet helyettesíteni? Hogyan lehet plusz konnotációkat adni egy vershez zenével - és videoklippel? A Petőfi tv-n kiderül!

A Kávészünet zenekar idén 15 éves. Popovics György és Németh Ferenc egy kollégiumban alapította.  Klubokban léptek fel eleinte versmegzenésítéseikkel, majd egy tehetségkutató hozott a bandának országos ismertséget 2009-ben. A folyamatos koncert-turné tkp. innen datálódik a zenekar számára, és a mai napig tart.

Az eredeti duó később négytagúra bővült. A fellépéseiken rendszeresen vendégül láttak slammereket (Busa Pista, Saiid, Wolfie), gyakran kiegészült a felállás egy-egy koncert erejéig szimfonikusokkal is.

Első lemezük, a Kávészünet  2011-ben jelent meg, majd sorra jött a töbi album (Tiszta Szívvel 2013, Szuper(h)írók 2016, Legyen Tánc! 2016). Az ötödik lemezt már nagyon sokan várták a zenekartól, amelynek követői tábora a Fb-n mostanra 50 ezer fősre duzzadt. Az Ülj ide mellém! 2019 őszén jelent meg. Debüt klipje, melynek egyik főszereplője Réti Nóri volt.  a Vallomás c. számhoz készült.

A Kávészünet igazán aktív 2020-as évvel készül. Már turnéznak az Intim Torna Illegállal  - és felléptek március 14-én az Arénában is a Republic 30. jubileumi koncertjén is. Részletek az Én Vagyok itt!-ben: