Most szól:
Vezeti:
2020.02.22 Szombat . 09:11

A Filmklubban: A tábornok lánya

John Travolta a filmben, Vastag Csaba a beszélgetésben! Filmklub, vasárnap este 21:05!

"Lehet valamit jól csinálni, rosszul csinálni, meg úgy, ahogy a hadsereg csinálja." De az nem lehet, hogy Paul Brenner (John Travolta) katonai nyomozó részt vegyen egy ügy eltussolásában.

Amikor a pályája csúcsán lévő és közmegbecsülésnek örvendő Campbell tábornok gyönyörű lánya - maga is hivatásos katona - kéjgyilkosság áldozata lesz, az állományba egy lebuktatási manőver miatt korábban rangrejtve beépült nyomozó nekilát, hogy lerántsa a leplet a tragédia mögött rejlő homályos ügyletekről.

A gyanúsítottak között főtisztek vannak, s kezdetét veszi a végzetes macska-egér játék, amely lebilincseli a néző figyelmét egészen a megdöbbentő végkifejletig....

John Travolta  45 évesen játszotta el az amerikai-német thriller főszerepét. Ekkor már túl volt számos nagy szerepen, két Oscar-jelölésen (Tarantino Ponyvaregényéért pl. 94-ben), Golden Globe jelölésből is négyet tudhat magáénak, sőt, a 95-ben bemutatott Szóljatok a Köpcösnek! c. filmben nyújtott alakításáért meg is kapta  a díjat.

Mégis, nehezen felejtették el neki, hogy pályája elején táncosnak készült, és első filmszerepei zenés-táncos filmekhez kötötték a nevét (első két átütő sikere a 77-es Szombat esti láz, és a  78-as Grease volt.)

Travolta a Grease óta csak egyszer, John Waters 88-as komédiájának 2007-es remake-jében, a  Hajlakkban vállalt musical-szerepet.

Emellett játszott drámákban, vígjátékokban és thrillerekben, sőt, még tévésorozatban is . Vajon mennyire volt nehéz kitörnie a táncos-énekes szépfiú karakterből, hogy minden műfajban elismerjék színészi tehetségét?

A vasárnapi Filmklubban A tábornok lánya című film után Vastag Csaba lesz Galán Géza vendége. Neki mennyire volt nehéz kitörnie a Magyarország Danny Zuko-ja imidzsből? Hogy élte meg Csaba, amikor beskatulyázták a szépfiú-énekes karakterbe - és hogyan tudott innen elmozdulni?

Filmklub, vasárnap 21.05, M2 Petőfi Tv.