Most szól:
Vezeti:
2020.02.24. Hétfő 13:19

A legjobb koncertek az M2 Petőfi Tv műsorán!

Ahogy azt megszokhattátok, ezen a héten is a legjobb külföldi és magyar koncerteket hozzuk el nektek az A38 Hajó, a legjobb magyar fesztiválok és külföldi koncerttermek színpadairól. Mutatjuk is, miért lesz érdemes sokáig fent maradni!

02.24. Hétfő 23:25 - Zagar

A magyar elektronikus színtér egyik vezető együttese, a minőségi jazz és az elektronikus zene vizein utazó kitűnő formáció, amelyet Zságer Balázs vezet, nagyszabású, teltházas lemez-újrajátszó koncertet adott az A38 Hajón.

02.25. Kedd 23:15 - Szintaxis

A Szintaxis 2018 októberében öltött teljes zenekari formát, az ezt megelőző időszakban Bíró Hunor és Marton Zoltán szabad alkotói projektjeként működött. Az indie-alternatív-pop stílusú zenét magyar nyelven szólaltatják meg azzal a céllal, hogy hangzásviláguk és szövegeik mögül a városi lét pörgése és a természetközeliség nyugodtsága összhangot alkotva hallatszódjon ki.

02.26. Szerda 23:20 - Royal Republic

Svédország amúgy sem szűkölködik a húzós rock and roll-zenekarokban, de a Royal Republic ezek közül is kimagaslik. A zeneművészeti főiskolásokból alakult, majdnem tízéves malmöi kvartett a leglazább buli-zenét tolja, amit csak Skandinávia ki tud termelni. A Royal Republic ragyogó, sodró erejű powerpop-r'n'r fúziót játszik a lehető leglazábban. Minden koncertje egy-egy high NRG házibuli, hatalmas, nagyszerűen üvölthető refrénekkel, zakatoló riffekkel és totális őrülettel. Leginkább talán az Eagles Of Death Metalra vagy a Danko Jonesra emlékeztet a Royal Republic rockból kovácsolt bulizenéje.

02.27. Csütörtök 23:20 - Tudósok

A Tudósok az egyik legfontosabb magyar avantgárd zenei formáció, a kelet-európai poszt-punk legszívósabb túlélője, melyet hazánk egyetlen szürrealista polihisztora, drMáriás 1986-ban alapított Újvidéken, a volt Jugoszláviában. A szabad jazz, a szürrealista költészet, a zajzene és a New York-i ihletésű, hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeivel zsonglőrködő együttesben az évek alatt tucatnyi kiváló magyar és külföldi zenész megfordult, többször bejárták Európát, de Moszkvában és a tengerentúlon is koncerteztek. Koncertjeiken katartikus összművészeti karneváli hangulatot teremtenek, ahol a jazz, a funk, a pop, a punk, a dadaista színház és a költészeti perfomansz találkoznak drMáriás kivetített festményeivel.

02.28. Péntek 22:20 - A DAL 1. Elődöntő

Pénteken újra A Dal 2020! Az elődöntőkben már a dalok akusztikus verzióit hallhatod. Innen is továbbjut újabb négy produkció, amelyek megmérettethetik magukat a március 7-ei döntőben. A Dal 2020 győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét. 

02.29. Szombat 23:45 - Anna & The Barbies

Az együttest 2004-ben alapította MC Jammin (Balkan Fanatik) néven is ismert Pásztor Anna énekes- és színésznő, valamint testvére, Pásztor Sámuel. A hamisítatlan rock'n'roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Ismertségük és sikereik mellett pedig egyre növekvő rajongótáborukra is folyamatosan figyelnek: egyedülálló családdá kovácsolták őket is az évek alatt. A minden évben megvalósuló rajongótáboruk, a Woodkstock az Ugaron az elmúlt évekre egy valódi fesztivállá nőtte ki magát. Természetesen nem véletlen ez a siker: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységként bújnak a hallgatók fülébe dalaik _ hol lágyan énekelve, hol tiszta erőből max. hangerőn kiabálva. Jó példa előbbire a Márti dala című slágerük, amit lassan 9 millióan láttak a YouTube-on és gyakorlatilag az egész ország ismeri már.

03.01. Vasárnap 23:50 - Europe in Concert

Európa legjobb rock- és popzenészeinek koncertjei. A régi nagy nevek mellett sok fiatal művészt, és együttest is megismerhettek.

Kiemelt kép fotó: Fehér Andrea