Most szól:
Vezeti:
2020.04.01. Szerda 18:27

Show a garázsból, a szófáról és a nappaliból

Az amerikai tévétársaságok felfüggesztették a legnépszerűbb talkshow-k gyártását a koronavírus miatt. A munka nélkül maradt sztárok azonban nem bírják a tétlenséget....otthonról jelentkeznek, nemhogy smink nélkül, de van, hogy mackóban - és netes platformokon szórakoztatnak. A hostok otthon készített műsoraiban vannak megható vallomások, világsztárok hétköznapjainak pikáns részletei - és persze sok humor , ami ezekben hetekben legalább annyira fontos, mint rendszeres kézmosás. Juhász Violetta körképe

Amerika kedvenc talkshow-hostjai, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, James Corden, Ellen DeGeneres ugyanúgy, mint mindenki más, otthon töltik mindennapjaikat. Az általuk vezetett beszélgetős műsorok pedig a profi stúdiókból a garázsba vagy nappaliba költöztek - persze a profi stábok és a személyesen jelen lévő vendégek nélkül....

Na de milyen tartalmakat tudnak így előállítani? Hogyan érik el közönségüket egy olyan platformon, ami eddig idegen volt számukra, és mennyire hiányzik vajon a tvshow- ban megszokott élő közönség, a reakciók, nevetés és taps ahhoz, hogy élvezetes legyen a produkció?

A műsorok készítői talán most még inkább arra törekednek, hogy minél nagyobb sztárokat tudjanak meginterjúvolni, így az sem véletlen hogy Jimmy Fallon a minap a Kardashian dinasztia legnépszerűbb tagjával, Kimmel beszélgetett. Az interjúban Kim elmesélte, hogy mivel most nincs sminkese és fodrásza, a megjelenésén testvére dolgozott, illetve hogy nem bírt tovább otthon maradni a négy gyerekével bezárva, így muszáj volt édesanyjához átmenekülni egy rövid időre.

Fallontól nem áll távol a zene, vendégeit gyakran hívja ki különböző zenei challengekre és ő az egyetlen amerikai talksow műsorvezető, aki Grammy-díjas házi zenekarral büszkélkedhet! Ők a The Roots, akik 2012-ben egyébként Magyarországon is felléptek. Most színpad helyett a négy fal között, interneten összekötve jammeltek, de a végeredmény így is egészen jó lett!

Jimmy Kimmel a Jóbarátok Mónikájával, Courtney Cox-szal beszélgetett, aki megmutatta üres hűtőjét és azt is megtudtuk, hogy talán a sorozatban megformált karakter és a színésznő személye talán nem is különbözik annyira, hiszen elképesztő rendszerezéssel tárolja az élelmiszereket. De még egy Jóbarátok kvízre is kihívta Courtneyt, aki a karantén alatt, életében először végignézi a világsikerű sorozatot - be kell valljam, én is ugyanezt teszem mostanság, csak éppen sokadjára nézem újra az epizódokat. ...

James Corden HOME FEST-et tart a napokban - és saját garázsából jelentkezik. Tőle szokatlan módon most komolyra vette a figurát. Az első alkalommal elmondta, mennyire megdöbbentette a kialakult helyzet, ráébresztette arra, hogy mely dolgok fontosak igazán az életben. Még ha egy kicsit közhelyes is volt a monológ, azért akadt benne igazság, pl. hogy ez a vírus nem válogat, most mutatkozik meg, hogy mindannyian emberek vagyunk, mindannyian egyenlően ki vagyunk téve a veszélynek, és ebben a közös, nehéz helyzetben milyen fontos, hogy világszinten összefogjunk.

 Természetesen nem maradhattak el a zenei performanszok, úgy, mint Billie Eilish és testvérének Finneasnak előadása.

 Vagy a dél-koreai BTS fiúbanda, más néven Bangtan Boys előadása.

Ellen DeGeneres ahelyett hogy műsorát otthon rögzítse, inkább csak vicces videókat tesz fel a mindennapokról. Csinált egy "ellentube" sorozatot unalmában... a filmek sokfélék - de abban hasonlítanak, hogy se smink, se kiöltözés - és egyetlen helyszín: a lakás.  Vajon mit csinálhatsz egy  olyan napon,  mikor nem elég, hogy unatkozol, még esik is? Na, ilyenkor jön csak jól egy 4.000 darabos puzzle! De van amikor különböző legókkal gyűlik meg a baja....

De ha már mindezzel kész van, és még mindig nagyon unatkozik, akkor csak rátelefonál egy-egy barátjára, pl. Kevin Hartra vagy Tiffany Haddishre.

Amíg nem áll minden vissza a megszokott kerékvágásba addig bizony otthonról készített tartalmakkal szórakoztatnak bennünket az amerikai showmanek is. A reflektorfény, a csillogás egy időre megszűnik, marad a garázs, a nappali és a melegítőnadrág. De talán nem is olyan nagy baj, hogy most egy kicsit hétköznapi formájukban látjuk nem csak a műsorvezetőket, hanem a világsztárokat is.