Most szól:
Vezeti:
×
2020.05.24 Vasárnap . 10:18

A Filmklubban: Kizárólag öttől hétig

Romantikus dráma Anton Yelchinnel, a Star trek-fimek sztárjával! Filmklub, M2 Petőfi tv, vasárnap 21:05.

Brian, a feltörekvő ifjú író találkozik Arielle-lel, az egyik New Yorkban dolgozó francia diplomata kifinomult feleségével.

Bár az asszony idősebb nála, és két gyermek anyja, Brian belehabarodik és viszonyt kezdenek. A kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézik a fiatalember hagyományos értékrendet valló szülei.

A gondok akkor kezdődnek, amikor a szerelmes Brian többet szeretne a hotelben eltöltött egy-két pásztoróránál. Briannek és Arielle-nek szembe kell nézniük életük legfontosabb döntésével...

 Brian szerepét a Star Trek filmek sztárja, tehetséges és fiatalon elhunyt Anton Yelchin alakítja.

Yelchin 1989-ben született Szentpéterváron (akkoriban Leningrád).  A szülei, Irina Korina és Viktor Yelchin műkorcsolyázók  a féléves kisfiúval edzői karrier reményében távoztak az Egyesült Államokba. Anton  Los Angelesben színészetet tanult - és nagyon fiatalon szerepekhez jutott: 10 évesen egy Vészhelyzet-epizóddal kezdte, majd 2001-ben  Anthony Hopkins oldalán az Atlantisz gyermekeiben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb újoncoknak járó Young Artist Awardot.  Néhány sorozatszerep után a áttörést Bruce Willis drogdíleres krimijében, az Alpha Dogban  Emile Hirsch és Justin Timberlake oldalán látthattuk, és ezután a producerek lecsaptak rá. A Terminator 4-ben ő volt a fiatal Kyle Reese, a gépek elleni lázadást vezető John Connor legjobb barátja (és biológiai apja) a jövőbeli jelenetekben, aztán a Star Trek filmekben állandó szereplő lett: ő volt Chekov, az Enterprise űrhajó orosz származású  tudományos tisztje. 

 

 

Yelchin halálát baleset okozta: próbára indult autójával, kiállt a garázsból, valamiért kiszállt a kocsiból és visszament a kapuhoz - de az autó legurult a lejtőn és elütötte a színészt. Halálhírének hallatán a Star Trek egész stábja Insta-, és Twitter-üzenetekben búcsúztatta: az épp premier előtt álló Star Trek 3 rendezője, Justin Lin és  a széria két másik főszereplője, Karl Urban (McCoy) és John Cho (Sulu) valamint Kevin Smith, Guilelrmo Del Toro és Anna Kendrick színésznő is megható, kedves üzenetekben köszönt el a mindőssze 27 éves színésztől. Az előző két Star Trek-mozifilm rendezője, J.J. Abrams pokolian viccesnek és hihetetlenül tehetségesnek nevezte ekkor Anton Yelchint. Születésnapjáról a Star Trek oldal azóta is megemlékezik.