Most szól:
Vezeti:
2020.08.28. Péntek 08:45

T@gged - Célkeresztben

Milyen a gimis posztok után betaggelve látni a profilodat egy erőszakos videoban? Ha a profiladataid a zaklatónál vannak, már mindent tud rólad - és BÁRMIT megtehet.... A T@gged- Célkeresztben pszicho-thriller sorozat már évek óta nagy sikerrel fut Amerikában. És most az M2 Petőfi Tv elhozza neked! Ma és holnap indul, közvetlenül az Én Vagyok Itt! után dupla részekkel. Az Én Vagyok Itt!-ben pedig Hevesi Kriszta szexuálpszichológus tesz kicsit képbe az online zaklatással kapcsolatban: mi az, ami már annak számít - és mit tehetsz ellene! Én Vagyok Itt, M2 Petőfi Tv, ma este 21.05, és T@gged- Célkeresztben 22:10.

A T@gged - Célkeresztben pszicho-thriller sorozatot az Awsomeness Tv kezdte készíteni Los Angelesben. A kifejezetten netes továbbításra készített, fiatalokat megcélzó  tartalmakra szakosodott stúdió valamibe nagyon beletrafált: a T@gged- Célkeresztben hatalmas siker lett már az első szériával. A go90-en indult, de a harmadik szériától már az egyik legnagyobb netes tv-társaság, a Disney Birodalom részeként működő Hulu kínálatába került be.

A siker mögött a valósággal való erős kapcsolata áll. A történet 3 gimis lány, Hailey Hailey (Lia Marie Johnson), Rowan (Lulu Antariksa) és Elisia (Katelyn Nacon) életét követi, akiknek a profilját erőszakos videokba taggelik be...

A lányok tudják, hogy a profiladatokból még azt is kideríthető róluk, hol élnek. Lázas nyomozásba kezdenek, mert úgy érzik: az egyetlen esélyük a túlélésre az, ha előbb derítik ki, ki él vissza a profiljukkal, mint ahogy a zaklató megtalálná őket.

A szuperizgalmas sorozat ma este indul dupla részekkel az M2 Petőfi Tv-n, az Én Vagyok Itt! után közvetlenül.  Az Én Vagyok Itt! stúdiójában felvezetőként beszégetést láthatsz dr Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal, hogy pontosan tudd: mi minősül ma Magyarországon zaklatásnak és mit tehetsz, ha ilyesmi történik veled.

A magyar Büntető Törvénykönyv 222. § a szerint az minősül zaklatásnak ha valaki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja. A büntetés súlysbodik, ha fenyegeti is az áldozatot.

Hogy érthető legyen: egy olyan messenger üzenet, hogy megbánod, ha nem leszel velem kedves, 2 évet jelenthet, egy megsérülhetsz, ha nem teszed amit mondok, 3 évet.

A jogirodalom a zaklatás 3 típusát különbözteti meg. A mukahelyi szexuális zaklatást, az etnikai alapú zaklatást és a személyes indíttatású zaklatást. Sokan nem tudják, de ahhoz, hogy a zaklatás büntethető legyen, nem kell, hogy az elkövető személyesen megjelenjen az áldozat élettereiben - elég ha pl.  rendszeres telefonhívásokkal zaklatja vagy akár  messenger üzenetekkel bombázza, tudtán kívül képeket készít és posztol róla...a lényeg a fenyegetettség érzésének kiváltásában van.

 

 

Nézd meg ma este az Én vagyok Itt!-et és tudj meg minden részletet - és persze ki ne hagyd a szuperizgalmas új sorozatot!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05 és közvetlenül utána: indul a T@gged -Célkeresztben 22:10-től, dupla résszel!!!