Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.09 Szerda . 13:18

Az Akusztikban: Muzsik és Volkova

Muzsik és Volkova – magyar-orosz dalszerző testvérpár, akik Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származnak. Az országot a ZUP tagjaiként zenélték körbe az elmúlt 10 évben. 2016 nyara óta azonban megújult zenei irányvonal mentén Muzsik és Volkova néven duóban koncerteznek tovább. Zenéjüket az indiefolkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők csak "greengrass-nek” neveznek. A duó népszerű fellépője a rendezvényeknek, fesztiváloknak nyáron - télen pedig klubkoncerteken találkozhattál velük.

És most az Akusztikban is!!!

Nem csak a zene, de a szöveg is érdekes a Muzsik és Volkova-dalokban. Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség és a társadalmi reflexió játsszák a főszerepet. Repertoárjukon gyakran bukkannak fel orosz nyelvű feldolgozások is. Élő megszólalásuk pedig a "one-man-bandek" koncepcióját követi. Idén júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját, Volkova pedig a fesztivál különdíját.

Akusztik: Muzsik és Volkova  szeptember 13-án 22:00-kor a Petőfi Rádióban és szeptember 14-én hétfőn 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n!