Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.13 Vasárnap . 07:30

A Filmklubban: Tisztességtelen ajánlat

Demi Moore, Robert Redford és Woody Harrelson a kilencvenes évek klutfilmjében! Filmklub, M2 Petőfi Tv vasárnap 21.05

A Filmklubban az 1993-as év egyik nagy klasszikusát nézhetitek meg Demi Moore-ral, Woody Harrelsonnal és Robert Redforddal a főszerepben!

A Tisztességtelen ajánlat a korszak egyik kultikus filmje - vegyes fogadtatással. Közönségsikere ellenére az Akadémia egyáltalán nem talált jelölésre érdemesnek, de  legtöbb Arany Málna-díjat vitte el 1994-ben.

Pozitív díjatmindössze  kettőt kapott: a BMI Film Music Awards legjobb filmzene díját - és Demi Moore-é és Woody Harrelsoné lett a legszebb csók díja az MTV Movie Award-on. A film - a benne foglalt örök dilemma és a sztárparádé révén - mégis klasszikussá vált.

A történet:

Diana és David már régóta szerelemben élnek együtt, ám egy napon rádöbbennek: anyagilag teljesen tönkrementek, ami David karrierjét is elvághatja. Megmaradt pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni - sikertelenül...

A kaszinóban azonban felfigyel Dianára egy jóképű milliomos, aki 1 millió dollárt ajánl fel a lánynak egy együtt töltött éjszakáért....

Tudtad pl. hogy a filmben John Gage (Robert Redford) sztorija arról, hogyan találkozott egy nagyon vonzó nővel a New York-i metrón, szinte szószerinti átvétel Orson Welles első játékfilmjéből, a legendás  Aranypolgárból (1941)? Vagy, hogy  Diana szerepét először Julia Robertsnek ajánlották fel, de ő visszautasította?

A Filmklubban Galán Géza  Dudás Viktorral beszélget a film kulisszatitkairól!

Filmklub, M2 Petőfi  Tv, vasárnaponként 21:05!