Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.21 Hétfő . 08:32

Afréka - missziós orvos Afrikában

Egy gyerekkori álom megvalósulása: az Afréka Alapítvány története. Tavasszal a légiforgalom leállása előtt, az utolsó pillanatban vitte ki Nigériába, Onitséba a magyarok adományait Afréka - vagyis dr Fodor Réka missziós orvos. Két hétre indult - de fél évig maradt... és segített. Ma este megismerheted Réka történetét - első kézből: tőle magától az Én Vagyok Itt!-ben! M2 Petőfi Tv, 21:05.

Dr. Fodor Réka missziós orvos évente kétszer szolgál Afrikában. Az idei tavaszi utazása is a szokásos orvosi missziónak indult, de a koronavírus-járvány teljesen átírta a forgatókönyvet. Két hétre ment - de fél évig maradt...

Réka sosem látott éhínséget tapasztalt Nigériában. A COVID miatt leállt az ország ipara és kereskedelme.  A munkahelyek megszűntek, de nincs munkanélküli segékyezés és táppénz sem - így sokan maradtak teljesen pénz nélkül. Ráadásul kifogyott a tartalék élelmszerkészlet is. Mint a megváltást, úgy várta Nigéria a júniust - a jamgyökér beérését...

Réka a fél év alatt 93 millió forintnyi adományt osztott szét az onitsai érsekségen keresztül. A 185 plébánia és az  518 pap segített a segélycsmagok célbajuttatásában Rékának. Hogy pontosan hogyan, azt Réka elmeséli ma este az Én Vagyok Itt! stúdiójában!

További témáink még: Egy gulyás mindennapjai - ellessük a marhaterelés fortélyait, megismerjük a pásztorkutyák ügyességének titkát, és az is kiderül miért választ életre szóló mesterséget valaki!   Elhagyatott helyeken – Több mint 120 éve épült az Osztrák-Magyar Monarchia  legnagyobb tüzérségi kiképző bázisa és laktanyája -megmutatjuk, mi maradt belőle.

Én Vagyok Itt! - M2 Petőfi Tv, 21.05!