Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.23 Szerda . 11:57

Turisztikai ötletverseny - CheckINN2020

Reggeli előrendelése a hotelekben? Önálló recepciós kioszkrendszer? Előre összeállított biciklis túrapakk? Tavaly többek között ezeket az ötleket is díjazták a CheckINN Turisztikai Innovációs versenyen! A szervezők idén is keresik az ehhez hasonló újításokat október 15-ig! A részletekről Ilyés Noémi projektmenedzserrel beszélgetünk az Én Vagyok Itt!-ben 21.05-től az M2 Petőfi tv-n!

Október 15-éig indulhatnak 3 fős diákcsapatok  turisztikai innovációs ötleteikkel a  CheckINN 2020 Turisztikai Innovációs versenyen! Négy kategóriában lehet ringbe szállni. Ami közös bennük: olyan ötlettel nevezhetsz mindegyikbe, amely innovatív, vállalkozó szellemű és hozzájárulhat a turizmus népszerűsítéséhez.

Na de kik jelentkezhetnek?

Hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyarországi egyetemen vagy főiskolán alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatók jelentkezését várják 3 fős csapatokban. Egy feltétel van: a tagok közül legalább egy főnek turisztikai képzésen kell részt vennie.


Image byThomas Ulrich from Pixabay

Milyen kategóriákban és területeken lehet ötletelni?

Négy kategória közül választhatnak a jelentkezők: szállodaipar-vendéglátás, gyógy- és wellnes, aktív turizmus, MICE – valamint ezeken belül négy területen dolgozhatnak ki újításokat: digitális, szolgáltatás, marketing és zöld innováció.


Forrás: CheckINN, Facebook

Hogyan kell bemutatni az ötleteket?

A verseny kétfordulós, az első körben egy 3 perces videót kell benyújtaniuk a csapatoknak, amelyben röviden ismertetik magukat és az ötletük lényegét. A második fordulóban el kell készíteniük az innovációs stratégiát, amelynek tartalmaznia kell az innováció erőforrás-igényeit, piacméretét, profit- és megtérülési, ill. marketinglehetőségeit.


Image by www_slon_pics from Pixabay

Milyen nyeremények várnak a győztesekre?

2021. február 1-jén a Turizmus Gálán vehetik majd át a nyertes csapatok a díjaikat a turisztikai szakma képviselői előtt, és a nyertesek 3 millió forint jutalomban részesülnek. 

A díjak mellett talán a legnagyobb nyeremény pedig az, ha a csapatok ötlete meg is valósul. Tavaly a „Legjobb F&B szolgáltatás innováció” nyerteseinek ötletét elkezdték kidolgozni, hogy beépíthető legyen a mindennapokba is. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói egy olyan applikációt terveztek, amellyel a szállodai tartózkodás során, már előző este kiválasztható, hogy másnap mit kérünk reggelire, ezzel elkerülhető svédasztaloknál gyakran tapasztalt a pazarlás.

Még részletesebb információkat ide kattintva találtok.

Na de milyen egy jó turisztikai innováció? Milyen plusz kell ahhoz, hogy valaki nyertessé váljon?

Válaszok az Én Vagyok Itt! adásában Ilyés Noémi projektmenedzsertől!

További témáink még: Marinált sült muflontól a hibrid pizza-burgerekig – Mi is ott voltunk az év utolsó Food Truck Show-ján! Jelen lenni egymás számára – Bemutatjuk egy rendhagyó baba-mama közösség egy napját, ahol a nők, ha közösséggé kovácsolódnak, hatalmas segítséget jelenthetnek egymásnak! Egy magyar kutatóorvos, akinek munkáját Amerikában is elismerik –Dr. Peták Istvánnal beszélgetünk, aki a daganatos betegségek gyógyításán dolgozik.

Címlapkép:  athree23 from Pixabay