Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.25 Péntek . 08:29

Szép álmokat! - az alvásterapeuta tanácsai

Bekapcsolt tv, égve hagyott lámpa, zümmögő zene - vajon tényleg jól hatnak az alvásunkra? Mi történik a szervezettel alvás közben - és mi alakul át bennünk, ha nem alszunk elég mélyen vagy elég hosszan? Mindent megtudhatsz az egészséges alvásról ma este - alvás előtt - az Én Vagyok Itt!-ben! M2 Petőfi Tv, 21:05.

- Én egyszerűen nem tudok csendben elaludni!! - Én meg nem tudok úgy, ha megy a tv!


Image by Sasin Tipchai from Pixabay

Örök vita, sokszor pároknál válóok az alvás - vagyis az alvási szokások közti különbség. Miért van az, hogy egyesek szeretik álomba ringatni magukat valami háttérzajjal, míg mások a  csendre esküsznek? és hogyan hat ránk az, ha alvás KÖZBEN is zaj van körülöttünk?


Image by Ryan McGuire from Pixabay

Örök vita a kislámpa-kérdés is. Hogyan hat az alvásunk mélységére, ha égve hagyunk valami jelzőfényt? És milyet? Mi az a melatonin, miért nem termelődik, ha kék fény van körülöttünk - és mit okoz a hiánya?

Egy egészséges felnőttnek 7-8 óra MINŐSÉGI alvás kell a regenerálódáshoz - de mit okoz, ha ez tartósan nincs meg? Tudtad, hogy a hangulat-ingadozásokért és az immungyengeségért is lehet felelős az alváshiány? És hogy tehetünk a  minőségi alvásért?


Image by Cheryl Holt from Pixabay

Válaszok az Én Vagyok Itt!-ben ma este 21:05-től egy szakértő alvásterapeutától!

További témáink: Az Elhivatott – Egy magyar vándor tisztítja meg az El Camino egyes szakaszait, megkérdezzük, milyen indíttatásból. Vissza a vadonba – Terápiás mozgásfejlesztő tornán jártunk Szentendrén. Misztikus romantika az erdőben – Klippremierrel jön hozzánk a The Punch zenekar.

cover by Leandro De Carvalho from Pixabay