Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.15 Csütörtök . 14:19

A Filmklubban: 3 szív

Chaterine Deneuve és Chiara Mastroianni egy hamisítatlan francia hangulatot árasztó szerelmi történetben a Filmklub filmjében! M2 Petőfi Tv, vasárnap 21.05.

Egy különös éjszaka, egy eltévedt férfi, egy elhibázott találka és egy véletlen találkozás - meg persze a vele járó érzelmi  bonyodalmak....a 3 szív igaz francia szerelmi történet - egy férfival és két nővel, akik közt különösen erős a kapcsolat....

A történet:

Valahol Franciaországban, egy vidéki kisvárosban, Marc lekési párizsi vonatát. Magányosan bandukol a kihalt utcákon, amikor megismerkedik Sylvie-vel.

Sétálnak és beszélgetnek egész éjszaka, saját magáról azonban egyikük sem mond sokat. Marc felszáll a reggeli vonatra, de megegyeznek, hogy pár nap múlva újra találkoznak egy előre megbeszélt helyen. Addig nem cserélnek telefonszámot.

Az egész affér amilyen romantikus, épp annyira titokzatos, mégis mindketten érzik, valami csodálatos dolog kezdődhet közöttük. A nő el is megy a randevúra, ám Marc minden igyekezete ellenére nem jut el időben a találkozóra.

A férfi kétségbeesetten próbálja felkutatni Sylvie-t, ám hosszú próbálkozás után végül feladja. Megismeri viszont a bájos Sophie-t, akivel egymásba szeretnek. Sophie-ról csak egy dolgot nem tud meg időben: hogy Sylvie testvére....

A film rendezőjét, Benoît Jacquot- t 2014-ben Arany Oroszlán díjra jelölték a Velencei Filmfesztiválon.

A Filmklubban Galán Géza vendége Uzsák Zoltán, a Francia Intézet sajtóreferense lesz - és az utánozhatatlan franciafilm-hangulat titkát próbálják közösen megfejteni.

Filmklub, M2 Petőfi tv, vasárnap 21:05.