Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.21 Szerda . 09:38

"Sárga zsiguli" - ha a ladások találkoznak...

Egy kocsi, egy korszak, egy életérzés - a Lada - korábbi nevén Zsiguli - a nyolcvanas évek sztárautója volt Magyarországon és a keleti tömb országaiban. A típus ma is létezik, de a nosztaligaklubban több ladást találsz, mint ahányan új gyártány fut a magyar utakon. Miért lehet enniyre szeretni, és kik szeretgetik, pimpelgetik és használják ma is a régi kockaladákat? Gyere velünk a rajongók találkozójára! Én Vagyok Itt!, 21:05, M2 Petőfi Tv!

A Vad Fruttik tulajdonképpen egy életérzéssel futott be 13 éve...ez volt a nyolcvanas évek-beli lakótelepek világát megidéző Sárga zsiguli.

Hétvégén összegyűltek a zsigulisok, hogy megmutassák - nekünk és egymásnak - milyen is volt a nyolcvanas évek sztárkocsija. És hogy mit lehet kihozni belőle 2020-ban.

A fesztivált a Lada Club Hungary szervezte, amely - saját bevallása szerint - komoly küldetéssel alakult. És nagyon aktív közösség - rendszeresen szerveznek találkozókat is.

"Célunk nem más, mint életre kelteni, és fenntartani a Lada mítoszát, amiben sokat segített, hogy a hazai rallypályákon ezrek tomboltak, amint megjelent egy kerek- vagy kockalámpás vagy egy VFTS keresztben a kanyarban. Szeretnénk összefogni és támogatni a márka szerelmeseit, és megmutatni a fiataloknak, hogy miért férkőzött a szívünkbe a Lada."

Ismerd meg a ladásokat az Én Vagyok Itt!-ből - gyere velünk az évzáró Lada-találkozóra!Én Vagyok Itt!, ma este 21:05, M2 Petőfi Tv!

További témáink még: Kertépítő a dobok mögött – Török Máté, a Magna Cum Laude ütőhangszerese új szakmába kezdett. Hé jótündér! – Legendás slágert dolgozott fel a felvidéki magyar előadóművész, Mészáros Tamás! Káros szenvedély – Megjelent a Stu33 új kislemeze, amiről ma este élőben játszanak el egy dalt az Én Vagyok tt!-ben!

címlapfotó: www.duen.hu