Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.21 Szerda . 22:20

Zsugabubus - a Terence Hill-könyv

Mario Girotti, azaz Terence Hill mindenki számára egy nagyon kedves karakter, így nem véletlen hogy Bud Spencer után ő is könyvet kapott. Október közepén jelent meg a Zsugabubus, benne egészen meglepő gondolatok a 81 éves legendától! A könyv szerzője, Király Levente az Én Vagyok Itt!-ben! 21:05, M2 Petőfi Tv!

Assisi Szent Ferenc a példaképe, két gyermeket is örökbefogadott és lemondott a nagy pénzekkel járó erőszakos filmek főszerepeiről. Ő is Terence Hill...

Mi köze a kártyázáshoz valójában? És miylen volt egy életen át Bud Spencerrel dolgozni? Az Én Vagyok Itt!-ben ma este itt lesz a könyv szerkesztője, aki minden kérdésre tudja a választ: Király Levente. 

 „A most megjelenő könyv azt a tévhitet igyekszik ledönteni, hogy a nők bálványaként számon tartott szőke, kék szemű Terence Hill csupán gyerekfilmeket és vígjátékokat készítő filmszínész volt. Ennél sokkal több. Egy igazi követendő példa, aki nemcsak a filmjeiben állt a gyengék és elesettek védelmére, de a való életben is. Erkölcsi értékekben gazdag életpályája mellett izgalmas és szórakoztató történetek egyaránt olvashatók a könyvben –  mondja Levente, aki korábban egyébként a  Bud Spencerről készített Piedone nyomában című filmjéért és könyvéért első külföldiként San Gennaro-díjat vehetett át Nápolyban.

Mario Girotti, azaz Terence Hill a zsivány kamasz, az akrobatikus tornász, a szerény családapa, és nem utolsósorban a világhírű színész. A könyvből nemcsak a vidám olasz komédiás filmes karrierjét ismerhetjük meg, de a világ egyik legzárkózottabb színészének személyiségébe és életébe is mélyebb bepillantást nyerhetünk.

 

A kötetből kiderül, hogyan élte át a kis Mario a világháborús bombázásokat, a menekülttáborban eltöltött időszakot, a gyermekkorát meghatározó ministráns éveket, de az is kiderül, miért gyötörték rémálmok harmincéves koráig és miért vált színésszé, noha sohasem szeretett volna az lenni.

A könyv kiemelt terjedelmet szentel Terence Hill és Bud Spencer barátságának és közösen átélt kalandjainak. Megtudhatjuk, hogyan készültek egymástól eltérő módon a forgatásokra, mivel töltötték az idejüket a felvételek szüneteiben, hová repültek a forgatások után, de arra is választ kapunk, hogy miért nem járt Zsugabubus kaszinóba Bud Spencerrel. Terence Hill a könyvben először beszél arról, hogy mit érzett fia elvesztésekor, illetve hogy másodhegedűsnek érezte-e magát Bud Spencer oldalán. Arra is fény derül, miért ivott whiskey-t forgatás alatt, kik a kedvenc színészei és futballistái, miért fontos számára a spirituális elmélkedés, és mit gondol rólunk, magyarokról.

 

Ez a könyv teljes körűen, érdekes anekdotákon és szórakoztató kalandokon keresztül mutatja be azt a legendát, aki köztudottan viszolyog a rivaldafénytől és az interjúktól. A kötet minden magánéleti és forgatásokkal kapcsolatos kérdésre választ ad, kivéve arra, amelyre nem létezik felelet: mi az a kifürkészhetetlen összetevő, amely Terence Hillt, Bud Spencer mellett, korunk egyik legkedveltebb európai színészévé teszi.

 

Király Levente Kamera Hungária- és San Gennaro-díjas újságíró, rendező, szerkesztő mindent elmond Terence Hill-ről új könyvében - és mindent elmond új könyvről ma este az Én Vagyok Itt!-ben 21:05-től, az M2 Petőfi Tv-n!

További témáink még: Kutyahidegben elő a kutyakabáttal – profi tippek, hogyan készítsük fel kedvenceinket a téli hónapokra! Hogyan kerül a nyuszi a kalapba – Egy bűvésztanfolyam kulisszái mögött az Én Vagyok Itt-tel! O’Sullivan – Zenekara mellett szólóprojektet indított a Mongooz and the Magnet frontembere Az első videoklip nálunk debütál!