Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.26 Hétfő . 09:43

Őszi egészségmegőrzés - Dr. Oravecz Márk hagyományos kínai orvossal

A kínai orvoslás szerint minden évszakban kicsit másképp kell élnünk, ennünk, sportolnunk és pihennünk, hogy megőrizzük egészségünket. De vajon milyen folyamatok határozzák meg szervezetünk működését, mikor és mennyit érdemes pihenni, mozogni, miből kell többet vagy éppen kevesebbet enni? Dr. Oravecz Márk hagyományos kínai orvos tanácsai ma este a stúdióban! Én Vagyok Itt!, 21:05, M2 Petőfi Tv!

A hagyományos kínai orvoslás szempontjai szerint az egészség megőrzése az elsődleges feladatunk - hogy egyáltalán ne kellljen betegséget gyógyítani később.


Image by wei zhu from Pixabay 

Ennek érdekében fent kell tratanunk testünk egyensúlyi állapotát - és ehhez évszakonként  kicsit mást kell tennünk. Vannak ételek pl. , amelyek fűtenek, vannak, amelyek hűtenek. Vannak, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében és vannak, amelyek kifejezetten ősszel segítenek felkészülni a télre. Hogyan segítetnek a gyógynövények? Szereted a gyömbért vagy az ehinacea-teát? Tudtad, hogy akár szegfűgszeggel és fahéjjal is ízesítheted téli teáidat?


Image by formtv59 from Pixabay 

Vajon igaz az, hogy a hűvösebb évszakokban több olajat, zsírt és húst kíván a testünk? És vajon milyen zöldségeket, gabonaféléket fogyasszunk? Jó-e pl. télen a paradcsom? Vagy inkább a káposzta? És miből mennyit együnk, hogy egészségesek maradjunk?


Image by mac8739 from Pixabay 

Dr. Oravecz Márk  a Hagyományos Kínai Orvoslási Egyesületek közép-kelet-európai szövetségének főtitkár-helyettese és a  Semmelweis Egyetem hagyományos kínai orvoslási oktatója.  Jól ismeri az európaitól egészen eltérő kínai gondokodást a testről,egészségről és egészségmegőrzéstől, és előadásokat is a tart a témában.

Őrizzük meg egsézségünket a kínai orvoslás többezer éves módszereivel - praktikus tanácsok a téma szakértőjétől ma este az Én Vagyok Itt!-ben 21.05-től!

További témáink még: Télből nyár- A Mitar zenekar új klipjének megható története. Több, mint egy játék- Bemutatjuk a Dixitet, amivel már pszichológusok is gyógyítanak. Szenvedő szerkezet, hétköznapi Trianon- A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró gömbsátra. Ma este Akusztik a Petőfi TV-n.- A stúdióban Berkes Olivér, a műsor mai fellépője.

 

címlap: kian2018 from Pixabay