Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.27 Kedd . 06:59

Magyar női fotós nyert a World Press Photo-n!

Sarki éjben focizó kutatók, jégtáblához fagyasztott kutatóhajó és kíváncsiskodó jegesmedvék. -40 fokban készítette a győztes képet Horváth Eszter az Északi-sarkkörön túl, amellyel először nyert magyar női fotós kategória elsődíjat a World Press Photo pályázatán! Ráadásul Ő volt az első magyar az Arktisz jegén. A képnek nem mindennapi története van, mint ahogy annak sem, hogy kerül egy magyar fotós a világ legegzotikusabb helyein zajló expedíciókba....hallgasd meg Esztert ma este az Én Vagyok Itt! -ben az M2 Petőfi Tv-n, 21:05-től!

Horváth Eszter dokumentumfotós. Képei olyan rangos magazinokban jelennek meg, mint a National Geographic, a Time vagy a Geo.  2019-20-ban az Északi-sarkvidék közepén egy német kutatóhajó, a Polarstern fedélzetén dokumentálta a jégtáblához fagyasztott, tudományos vizsgálatokat és méréseket végző hajó mindennapjait. A hajó egyébként megszakítva a "jéggelsodródást" nem rég tért vissza a németországi kikötőbe, sok-sok tudományos eredménnyel. Esztert kérdezzük magáról a tudományos munkáról is, hiszen  első magyarként az északi-sark jegén, részt vett az eddigi talán legnagyobb szabású sarkköri kutatóexpedícióban.

 

És igazán nem mindennapi képeket készített ilyen nem mindennapi körülmények közt....láttál már pl. focimeccset a sarkkörön?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Esther Horvath (@estherhorvath) által megosztott bejegyzés,

 

Ez pedig a New York Times-ban is megjelent fotó, amelylel ehozta a World Press Photo környezet kategóriájának díját.

Magyar fotós ritkán, nagyar női fotós pedig még sosem nyert a világ legjobb sajtófotóit felvonultató pályázaton.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Esther Horvath (@estherhorvath) által megosztott bejegyzés,

 

 

Hogyan került Horváth Eszter a sarkköri expedícióba? És mikor vett gépet a kezébe először? Exkluzív interjú ma este az Én Vagyok Itt!-ben! 

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

További témáink még: Október a látás hónapja- Megúszhatjuk a szemüveget 40 felett? Retro autók, motorok, játékok, berendezett lakás- Ellátogattunk a Retro Design Center nevű múzeumba. Őszi teljesítménytúra Gödöllőn- A virtuális világon túl is van élet a Szövetségben a Gödöllőiekért Egyesület szerint. Egy csipke új élete- Bálint Sára ruhatervező újra értelmezi kidobásra szánt csipkéinket

képek: Instagram,  Horváth Eszter