Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.28 Szerda . 07:19

Journey - a Hajdu Klára Quartet új albuma

3 éve várják a rajongók - és most végre itt a Journey! A Hajdú Klára Quartet legutóbbi albuma 2017-ben jelent meg és azóta jelentős átalakuláson esett át a zenekar - de a lendület és maximalizmus töretlen. Hallgass bele az új anyagba, és nézd meg a beszélgetést Hajdu Klárával ma este az Én Vagyok Itt!-ben! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05!

3 évet kellett várni rá, de végre: elkészült a Hajdu Klára Quartet új albuma, a  Journey! És hogy hogyan készüt?

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Klára elmeséli, milyen volt az új albumig vezető út, mennyire változott meg a Quartet az elmúlt években, és hogy mi az, amit fontosnak tartanak most, 2020-ban. A Journey-t egyébként nemrég mutatták be nagy sikerrel közönség előtt is.

Tarts az Én Vagyok Itt!-tel és Hajdu Klárával ma este 21.05-től az M2 Petőfi Tv-n! Jön a Journey!

Hajdu Klára a hazai jazz-élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. Az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawaban, Torontoban, Osloban, Párizsban, Londonban, Glasgow-ban, Rómában....és folytathatnánk a sort. Klára a zenével együtt nőtt fel. Már óvodás orában látszott: nagyon jó érzéke van a  zenéhez. Általános iskolában zongorázott és kórusban énekelt. A jazzéneket középiskolás korában kezdte  - és 18 évesen már színpadon is állt.  Székesfehérváron a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolában végzett jazz-ének szakon 2005-ben. Tanárai voltak: Pocsai Kriszta, Pély Barnabás,Kiss Noémi. Még iskolába járt, mikor felkérésre 2003-ban  a Balázs Elemér Group női hangja lett -  Winand Gábor mellett .

A Hajdu Klára Quartet-et 2008-ban alpította. Az alapításkori tagok: Balázs József zongora, Soós Márton nagybőgő és Cseh Balázs dob. 2009-ben  a 41. Magyar Játékfilmszemlén Arany Mikrofon díjat nyert Pacsovszky József : A vágyakozás napjai című filmje - amelyben Klára énekel. A filmzene Bacsó Kristóf munkája.A fellépések mellett Hajdu Klára tanult is: 2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán - Berki Tamás, Lakatos Ágnes és Holczer Irma növendékeként. Klárára mára már dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen "You're Gonna Rise" című szerzeményét, melyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, "A Dal2019" szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 dal közé.

További témáink még: Az imádott Párizstól a idegen Palm Springsig- Kiállítás Robert Doisnea fotóiból a Mai Manó Házban. Aki feltette Budapestet a tangótérképre - Budai László miniportré - és magánóra el nem mondott történetekkel. Gyakorold magad profi sminkessé ezzel a módszerrel! - Így működik a Facechart nevű rajz-smink technika. Trianon klipsorozat- Elkészült Stefi és az Ismerős Arcok közös projektje.