Most szól:
Vezeti:
×
2020.11.27 Péntek . 19:19

2020 abszolút magyar rallycross bajnoka, Csucsu, az Én vagyok itt!-ben

Bemutatjuk Lukács Kornél Csucsu abszolút magyar bajnok rallycross versenyzőt, aki többek között a rally és rallycross közötti különbségről is beszél.

Ma este az Én vagyok itt!-ben nézzétek meg Lukács Kornél Csucsut! A műhelyben jártunk nála, ahol megnézhettük a Citroen DS3-ba beszerelt új 600 lóerős motort, és megmutatta néhány kupáját is. A számára legértékesebbet ugyan még nem vehette át, de abszolút magyar bajnokként a márciusi díjátadó után már ezt is felteheti a dicsőség polcra a többi közé.

Csucsu nem tartja veszélyes sportnak a rallycrosst, úgy gondolja, hogy a közúton autózni sokkal kockázatosabb. Mosolyogva mondta, hogy szerinte az a legveszélyesebb, ha lefullad a rajtban, mert akkor elúszott minden.

Csucsu  szinte beleszületett a sportba, hiszen édesapja, Lukács András  is versenyzett, ő is volt magyar bajnok hegyi versenyen és terepralizott is.

Ötévesen kezdett el motorozni. Tizenhatévesen kezdte el az autóversenyzést, először ralizott és 2016 óta rallycrossban is versenyez.

A Csucsu becenevet is édesapja adta neki, egy kiskori meséjében szereplő majomról.

Született győztes típus, sosem adja fel álmait, amiért kiskora óta nap, mint nap, alázatosan meg is dolgozik. A versenyautóján a 24-es sem véletlen; nagy kedvence, Kobe Bryant mez száma is ez volt.  A 24 egy Kobe idézetre is utal, hogy bizony egy nap 24 órát kell dolgozni az álmokért -  ezeket a sorokat Csucsu a jobb karjára is tetováltatta.

 

 

Csucsu a mentális felkészülésre is nagy hangsúlyt fektet és komoly kondiban tartja testét, hiszen egy versenyzőnek nem annyiból áll a felkészülése, hogy beül az autóba…

 Speciális edzések mellett rendszeresen fut, és nagy kedvence a crossfit is. Szabadidejében szívesen foglalkozik az utánpótlással és gokartos gyerekeknek segít. Imád snowboardozni, ez a téli adrenalinja.

Tudjatok meg többet Csucsuról és terveiről, nézzétek meg ma este, az Én vagyok itt!-ben!

ÉN VAGYOK ITT! 21.05 M2 PETŐFI TV

Borítókép: Csucsu RX Facebook