Most szól:
Vezeti:
×
2021.05.15 Szombat . 14:22

„A zenélés nem elvette, hanem megszínesítette a gyerekkoromat" – Boros Misi zongoravirtuóz

Idén is lesz Virtuózok V4+: május 31-ig lehet jelentkezni a klasszikus zenei tehetségkutató verseny idei, immár hetedik évadára, aminek olyan szenzációs tehetségeket köszönhetünk, mint például Boros Misi zongoraművész.

2014-ben tűnt fel egy tündéri, akkor 11 éves kisfiú a Duna tévé képernyőjén, a Virtuózok című műsorban, aki nemcsak a mosolyával vett le minket a lábunkról, hanem a tehetségével is. Boros Misi, akiből időközben 18 éves fiatal felnőtt lett, egy istenadta tehetség, akit nem véletlenül emlegetnek úgy - határainkon innen és túl -, hogy "a zongora hercege". Elbűvöli az embert a játékával, a személyiségével, és képes arra (amire csak kevesen), hogy olyanokkal is megszerettesse a klasszikus zenét, akiket a komolyzene addig nem igazán szólított meg.

Misi szombaton reggel a ’Hétvége Petőfivel’ című műsorunkban szerepelt Péczeli Dórinál, és mesélt a többi között arról, hogy mi a közös Pilinszky János és Franz Schubert művészetében, hogy milyen csodagyerekként felnőni, és hogy mikor lesz Misiből Mihály. (A beszélgetés az alábbi linkre kattintva indul.)


Hétvége Petőfivel/Boros Misi

 

A Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató versenyről, a jelentkezési feltételekről pedig ITT tájékozódhattok. És ne felejtsétek el, május 31-e a határidő! :)

Borítókép: Boros Misi