Most szól:
Vezeti:
2021.05.28. Péntek 16:13

Ákos: még mindig tudok izgulni egy koncert előtt

Kovács Ákos a Csend leszek című új szerzeménye kapcsán vendégeskedett a közelmúltban az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! műsorában. A dalból készült remix verzióhoz már videóklip is készült, amely képi világát az énekes-dalszerző álmodta meg, és felér egy valódi űrutazással. Ákos az adásban arról is mesélt, milyen érzésekkel várja a koncertszezont, de azt is elárulta, hogy 33 év után is van még benne némi drukk a színpadra lépés előtt.

A határtalan, néma világűr a színtere Kovács Ákos legújabb videóklipjének, amely a Csend leszek című új dalához forgott. Az animációs kisfilm az eredeti dal a Menczel Gábor-féle RetroBass Remixhez készült, aki korábban a Bonanza Banzai nevű zenekaruk billentyűs zenésze volt – derült ki az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! csütörtöki adásából, ahol Ákost a műsorvezetők, Lola és Csiti arról is kérdezték, milyen érzés számára, hogy újra közönség előtt koncertezhet.

 

„Vénségünkre, kirobbanó örömmel fogadtuk, hogy találkozhatunk végre a közönségünkkel, több mint másfél évnyi koncertszünet után, amit egyedül a múlt szeptemberi lemezbemutató szakított meg. Tekintettel a helyzetre, csak védettségi kártyával lehet majd bejutni a koncertekre. Bízunk benne, hogy valamennyi rajongónk rendelkezik már ezzel, mert mi már nagyon szeretnénk élőben zenélni nekik” – fogalmazott a műsorban a Kossuth-díjas magyar dalszerző.

Ákos a zenekarával intenzív próbákkal, gőzerővel készül a nyárra, ugyanis indul a Fel a Szívekkel-turné 2021. Ákos hozzátette, hogy a koncerteken az elmúlt 33 év zenei anyaga kerül terítékre, melyben természetesen lesznek slágerek, de ezek mellett izgalmas, régóta nem játszott dalok is helyet kapnak. A többi között a 15 évvel ezelőtt megjelent  Még közelebb című albumról is lesznek újrafeldolgozások a repertoárban, ráadásul ebből az albumból októberben egy limitált szériás, újrahangszerelt jubileumi kiadást is megjelentet.

„Még mindig tudok izgulni, nem veszítettem a lelkesedésemből. Nekünk ez az életünk, hogy úton vagyunk, megyünk, és adunk annak, aki elfogadja. Nagyon szerencsés a helyzetünk, mert van törzsközönségünk. Úgy veszem észre a visszajelzésükből, hogy már ők is nagyon várják a visszatérést” – tette hozzá Kovács Ákos, aki az Én Vagyok Itt! vendégeként további meglepetéseket ígért a rajongóinak.

Hétfőtől-szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon és a Petőfi TV Youtube csatornáján.